Hoyzer Boyz kröner försäsongen med extraträning

En isande vind virvlar upp dammet, näten rasslar, svetten lackar: Hoyzer Boyz laddar inför säsongen med ett intensivt träningspass på Tantolundens välgrusade grusmatta.

Hertha Hoyzer Supporter Club kom till träningen för att få svar på ett antal frågor. Var målvaktsfrågan löst? Hade truppen skött sin teoretiska taktikstudier under vinteruppehållet? Fanns viljan och glöden kvar?

Svaren vi fick var inte glasklara. Några glädjande detaljer värmde dock oss trogna supporters. Ola verkar ha konserverat målformen och nätade inte mindre än fyra gånger under tvåmålsspelet och visade ett tydligt initiativ över hela planen. Nyförvärvet Sinan Özturk glänste med en och annan delikatess, han bjöd spel av sydeuropeiskt snitt ; långsamt, men tekniskt. Kan komma att bli en viktig resurs på mittfältet som spelfördelare av Pirlo-typ med uppenbart större pondus. Hasse Håkanson visade upp ett bollhungrigt humör och var rapp i spelvändningarna. Jonny Wiederholm visade prov på bra defensiv skalle och nöp fräckt både en och annan boll. Slutligen spred lagdynamon Carlis Fridlund bra stämning och visade både piska och morot. I övrigt var träningspasset en lite blek tillställning. Stämningen och viljan fanns men inte precisionen, förstatoucharna blev till andratouchar och till och med den annars så stabile Sannum såg sliten ut.

Det finns stor potential i truppen, det är helt klart. Nu gäller det bara att få alla att dra åt samma håll. Hertha Hoyzer Supporter Club ser med tillförsikt fram mot premiären och hoppas att spelarna ska känna vårt stöd.

Med gamen mot seger!