Äntligen premiär!

Publiceringen av Matchprogrammet väcker slumrande själar. Grusets Svarta Gam testar vingarna den 16:e April.

Vinteruppehållet har varit långt och svårt. Abstinensen efter gruset har ibland tagit sig närmast bisarra uttryck. På väg till jobbet passerar jag ett grustag, och varje gång jag blickar ut över det stora grå hoppar hjärtat till och jag ser den svarta gamen torna upp sig i synfältet. Min kropp fylls med stolthet och inom mig hör jag introt till Grusets svarta gam.

Men nu är det alltså dags. Den 16 april brakar det loss på Långbro BP 2, för motståndet står de för mig helt okända MiljöBoVarna. Tiden är 18.00, och Hertha Hoyzer Supporter Club uppmanar organiserade såväl som oorganiserade att sluta upp för att föra Hoyzer till seger.

Det är alltid med en viss bävan man som supporter ser fram emot en säsongspremiär. Ska laget leverera det goda eller blir det ännu en säsong av snedsparkar, sumpade målchanser och interna stridigheter? Jag vågar dock påstå att laget aldrig sett så tränat och så taggat ut inför en premiär. Borta är de dåliga ursäkterna, bakfyllorna och den ostkrokiga hållningen. Som Gam Fenix reser sig istället ett gäng håriga, atletiska män ur askan beredda att betvinga allt motstånd.

HHSC tillsammans med Kommando Hoyzer hoppas att så många som möjligt kan ta sig till Långbro BP på måndag. Vi kan inte utlova seger, men känner jag spelarna rätt kommer ingen att vika ner sig med ett massivt publikstöd i ryggen.