Erasure visar svag form

Odisciplinerat, slött och utan ett bollsinne i sikte – Erasure blir inget hot denna säsong. 

Ett hemligt antal anonyma utsända sammanstrålade en snöig morgon för att kartlägga Erasures träning. Upplägget var en lättare variant av den klassiska Hoyzer-modellen (jag misstänker att de haft HB under luppen eller att det finns en judas i laget): Kvadraten till att börja med och sedemera tvåmålsspel. Skillnaden var dock att de körde kvadraten utan någon jagande i mitten. När de väl kom igång med tvåmålspelet förstod vi varför. De kan inte hålla boll under press. De kompenserar dock sin brist på självförtroende och talang med tafatta försök till snabbt kortpassningsspel på små ytor. Så HB får öva på att dra isär motståndaren till årets första derby.

Sammanfattningsvis: lågt tempo, noll bollsinne, dålig kondition och slapp inställning.

[Bild fattas]

Inte ens ett fullt sjumannalag slöt upp på träningen. Det är dessutom ytterst märkligt att försäsongsträna på ett fluffgt konstgräs inför de hårda grusduster som väntar.

[Bild fattas]

Har man inte bollen är det lika bra att stå still, tycks vara den allmänrådande inställningen (observera att de väljer att använda sina väskor som mål).

[Bild fattas]

Ett försök till att bryta dödläget på mittplan…

[Bild fattas]

…vilket allt som oftast leder till att bollen hamnar utanför plan.

[Bild fattas]

Killen med bollen lyckades bjuda på två baklängesmål inom loppet av en minut. Kan vara akilleshälen på en sjuk fot; den svagaste länken i en kedja av utarmad plast.

[Bild fattas]

Vasaparksvarianten av kvardaten. Utan press på bollhållaren. ”Det handlar om att bli vän med bollen”.

Den 4 juni kl 20:15 spelas Hoyzer Boyz vs. Erasure på Långbro BP 2