Intervju med Jonny Puma

Vi tog ett snack med Jonny Wiederholm, den ena hälften av Hoyzer Boyz resliga försvarsduo, även kallade Skäggmuren…

Premiärdags idag. Hur är det med premiärnerverna?

Under kontroll. Givetvis känns det alltid lite extra nervöst när det är premiär och mycket folk på läktarna. Förhoppningarna är stora hos våra fans och man vill ju inte göra dem besvikna, men vi har tränat stenhårt under försäsongen och är laddade upp till polisongerna.

Det gick lite si och så för HB senaste träningsmatchen. Vad har du för kommentar till det?

Som i så mycket annan elitidrott så handlar det om små marginaler. Vi hade inte riktigt studsarna på vår sida. Det bör dock tilläggas att så här nära seriestart handlar det om att maskera formen och undvika onödiga skador, något vi lyckades med till 100%.

Hur är stämningen i laget?

Man kan bäst beskriva stämningen i laget som någon slags harmonisk obalans. Det är allmänt grinigt, stubinerna är korta och efterslängarna fula, precis som det ska vara inför en premiär. Man märker på träning att laget är extremt taggat och det kommer att synas både ute på plan och i tabellen.

Din personliga form och lagets?

Personligen har jag inte varit så här vältränad sedan våren 1994. Laget känns också extremt vältränat, både fysiskt och mentalt. Just den mentala biten är något vi arbetat hårt med under försäsongen och i år kommer vi inte att ta några onödiga kort eller varningar.
Nytt för i år är även att vi faktiskt lyckats värva en målvakt av rang, en position som varit något av Hoyzers akilleshäl tidigare.

Hur funkar skäggmuren?

Under försäsongen har det har varit både fågel och fisk. Skäggmuren fungerar dock bäst när det verkligen gäller då vårt spel inte bygger på teknik utan en 100% inställning och ren jävlar anamma. MiljöBoVarna kommer att få möta två adrenalinstinna kärnkraftverk, höga på crack och efedrin, som kommer att kriga tills sista skäggstrået faller av, kort sagt: ikväll kommer de få käka grus.

Hur tippar du resultatet mot MiljöBoVarna?

5 – 2.

Tack och lycka till!