Hoyzer bestulna på tre poäng

”Gamens gäng – tre poäng” skanderades från La Curva strax efter avspark, och om det funnits någon rättvisa i världen hade Hoyzer Boys inlett säsongen med just detta. Istället fick vi en erbarmligt skakig domarinsats och ett motståndarlag som inte visade någon som helst vilja till att bjuda upp till fint spel.

Det hela började avvaktande, med två lag som verkade ha det svårt att bemästra grusmattan. Hoyzer hade viljan till kortpassningsspel men kanske inte riktigt kompetensen. MiljöBoVarnas grundspel verkade gå ut på att få bollen till skänks av osäkra Boys för att sedan sätta den långt och på chans på en ensamspringande forward.

Det dröjer till slutet av första halvlek innan den första riktigt vassa chansen dyker upp. Kapten Carlis slår en vass inspark i höjd med hörnflaggan och fram rusar Ola och nicktouchar snyggt in bollen bakom en chanslös motståndarmålvakt. Vild glädje uppstår bland spelare och fans och det skålas friskt i Hoyzer Bier i La Curva. Döm om allas förvåning då den uppenbart skumögde domaren dömer bort målet med hänvisning till att insparken gått direkt i mål, något som korpenreglerna förbjuder. Vilda protester uppstår, men domaren är obeveklig.

Andra halvlek inleds olyckligt med en tilltrasslad situation framför Hoyzermålet där en slumpboll hamnar i nätmaskorna bakom Hoyzers i övrigt storspelande målvakt Burre. Vad som sedan händer är desto mer glädjande. Grabbarna tar sig i gamkragen och inleder en furiös jakt på ett kvitteringsmål. Plötsligt sitter passningarna på sulan, löpningar tas och glidtacklingar utdelas rikligt och hänsynslöst. Efter ett gäng fina kombinationer sitter tillslut kvitteringsmålet, inföst av en nyinbytt Zeta, och HHSC kan äntligen stämma upp i ett veritabelt gamvrål.

 

Efter kvitteringsmålet kontrollerar Hoyzer matchen och har ett par chanser att avgöra, men tyvärr vill inte bollen in. Slutresultatet skrivs till 1-1, men moraliska och sportsliga segrare var utan tvekan Gamens gäng.

På det hela en gedigen laginsats och alla spelare får med beröm godkänt. Några extra plus bör dock utdelas: Burre i målet stod för några riktigt svettiga räddningar och agerade i övrigt med stor pondus och säkerhet. Sinan förnedrade gång på gång sina backar med läckra finter och fina inspel. Carlis agerar pådrivare, som en god kapten bör. Ola fick ett mål regelvidrigt bortdömt, hade bud på några till och kommer snart synas i målprotokollet ”på riktigt”. Men som nämnts, det var laget som stod upp och det är laget som ska hyllas.

Med gamen mot seger!