Inför Hoyzer Boys – Sparta Hornstull

Förutsättningarna för kvällens drabbning är goda. Strålande vårväder utlovas och gruset ligger välkrattat på Långbro BP. 18.45 är tiden – alla till Långbro!

Lite om motståndarna: Sparta Hornstull stod över första omgången och vi har alltså ingenting att gå på vad gäller form. En snabb sökning på det världsomspännande informations- och kommunikationsnätverket ger heller inte mycket information. Men de fåtal matchrapporter som finns skvallrar om ett svagt bortalag med bristande mittfältsspel och en tendens till gamnacke (om uttrycket tillåts) i motgång.  HHSC är dock trygga i vetskapen om att Hoyzer Boys gjort sin hemläxa och detaljgranskat motståndarna inför matchen.

Den gångna veckan har inneburit en mediebevakning av Hoyzer Boys som saknar motstycke i klubbens historia. Kapten Carlis lanserande av Kampanj X har spridit ringar på vattnet inom södra Stockholms korpfotbollcommunity, och många avundsjuka blickar har riktats mot vår klubb och det dynamiska samspelet mellan supportrar, spelare och klubbledning som gör Gamens Gäng till den ledande korpfotbollklubben i regionen.

Allt detta spelar dock mindre roll om resultaten på planen inte står i paritet med klubbens stilmedvetna klädlinje och kraftiga ansiktsbehåring. Självförtroendet efter förra måndagens oavgjorda drabbning var och är stort, och bara det faktum att Hoyzer för första gången inlett seriespelet utan att förlora bådar gott inför fortsättningen.

Slutligen några ord om sammanhållningen mellan oss supportrar. Det har kommit till HHSC:s kännedom att vissa fraktioner inom gamens gemenskap visat missnöje med riktningen supporterklubben tagit. Vi vill än en gång framhålla vikten av en positiv läktarkultur. Vi fördömer ingen; vi är alla vuxna människor som väljer våra egna vägar här i livet. Men vi tar avstånd från uppmaningar till våld och allmänt tveksamt beteende i samband med match. Matchdagen ska vara ett tillfälle att dricka Hoyzer Bier, äta köttkonserver och heja fram Gamens Gäng i gemenskap och glädje. Alla med gamhjärta får, bör samt ska dyka upp ikväll!

Med gamen mot seger!

18.45 Hoyzer Boyz – Sparta Hornstull Långbro BP 2