Ogge om kvällens möte med Sparta Hornstull

Vi lyssnar närmare på vad Hoyzer Boyz ettrige yttermittfältare “Ogge” Hallberg har för tankar inför bataljen mot Sparta Hornstull.

Hej Ogge, hur känns det såhär inför match?
Bara bra. Tackar som frågar. Känner mig som en pigg sjuttioåring.

Hur förbereder du dig matchdagar som denna?
På morgonen kladdar jag ihop lite löpvägar. Dricker lite kaffe. Övar cruyff-finter med fingrarna. Äter en rejäl lunch vid lunchtid. Och på eftermiddagen försöker jag mentalt slappna av och göra så lite som möjligt. En helt vanlig dag på jobbet med andra ord.

Hur är formen?
På uppgående. Hoyzers hårda träningsregim och -disciplin i kombination med avslappningsövningar i squashhallen har under senvintern omvandlat min kropp från baconlindad sparris till rotselleri.

Förra matchen slutade ju oavgjort. Hur har snacket gått i laget efter den drabbningen?
Vi var nöjda med spelet under stora delar av andra halvleken. Kanske lite stillastående ibland och kanske lite fega. Men det är egentligen bara petitesser. Som det stolta lag vi är skyller vi resultatet på domaren. Det hade säkert gått bättre om han hade haft hasch i pipan.

Kommer ni att göra några förändringar inför matchen mot Sparta Hornstull?
Det har pratats om att vi ska vara mer stringenta under våra byten och att vi överlag ska springa mer. Vi kommer att ha vår ordinarie målvakt tillbaka i spel efter en moraldanande resa till Tyskland. Dessutom kommer vi låta vissa spelare vila sig in i en ännu bättre form.

Vilken matchbild tror du på ikväll?
Jag tror att vi måste förbereda oss på att möta ett lag som backar hemåt och satsar på kontringar. Vi måste spela vårt eget spel och inte falla in deras destruktiva spel. One touch och rörelse i spelet med boll. Hög press i spelet utan boll. Lyckas vi med det blir en riktig skalp för oss. Misslyckas vi med det får vi nöja oss med en uddamålsseger.

Hur slutar matchen?
Om vi inte underskattar motståndaren och om domaren låter oss göra mål vinner vi. Det finns inga lätta matcher i vår division och det måste vi bära med oss när vi går in på plan. Dessutom är det viktigt att för ordningens skull inte göra vår fragmenterade åttonde spelare besviken. Vi spelare måste minimera risken för att interna sammandrabbningar mellan ett missnöjt Kommando Hoyzer och ett allmänt småsurt HFG går ut över Älvsjös välskötta villaträdgårdar.

Tack och lycka till ikväll!