Tre pinnar till gamboet

Hoyzer Boys fortfarande obesegrade efter ställningskrig mot Sparta Hornstull. 1-0 skrevs slutresultatet till gamens fördel i en inledningsvis öppen match med tydliga drag av Hawaiikaraktär.

Molnen låg mörka och tunga över Långbro BP i måndags. Det var med viss bävan en tapper grupp om sex inbitna Hoyzersupporters bänkade sig i La Curva för att njuta säsongens andra hemmamatch, denna gång mot Sparta Hornstull. Förhandsrapporterna hade skvallrat om vekt och ofokuserat motstånd, men Sparta visade direkt att det inte skulle bli en promenad i parken för Gamens Gäng.

Första halvlek kan bäst beskrivas som ett sömnpiller, där båda lagen slarvade med det mesta. Farligheterna kom främst vid fasta situationer, och där var det Sparta Hornstull som kändes farligast, tydligast manifesterad genom nummer sju Dahlsten som ständigt sökte boll men sällan fick den. Säkert målvaktsspel från Hoyzers sida fredade dock gamnästet från ovälkommen påhälsning.

Bättre tändning då i andra halvlek. Hoyzer rör sig mer och får till längre anfall. Bollen sugs in mot Spartamålet, och HHSC vädrar gamluft. En ytterst tveksam utvisning på Sinan, där domaren med den inverterade sheriffuppmaningen ”ner med händerna!” skickar ut Hoyzers mest tekniske spelare på fem minuter, visar sig ändå bli vändpunkten i matchen. Gamen putsar fjädrarna, sträcker på nacken, klarar av utvisningen och när Sinan kommer in igen finns det i stort sett bara ett lag på gruset. Sparta rullas upp och i matchens näst sista minut pangar Ola in segermålet i nättaket.

Vild glädje såklart. Hoyzer Boys visar återigen prov på hög lagmoral. Nästa steg måste bli att komma igång tidigare i matchen. Ett hyfsat Hoyzerförsvar parat med Spartas undermåliga avslut gör att nollan hålls, men vid möte med ett vassare motståndaranfall krävs större fokus från första minuten.

Den här gången väljer HHSC att hylla kollektivet. Ingen nämnd och ingen glömd.

Glädjande är också att Kampanj X lyckats i sitt uppsåt att dra marginalsupportrar till matchen. HHSC saknade en del namn i La Curva – kanske beroende på den råa väderleken – men det totala åskådarantalet uppgick till hela 14 personer. Ett klart fall framåt, och vid behaglig väderlek nästa match utlovar supporterklubben trivsamma kringarrangemang för att locka ännu fler.