Hoyzer Boyz General Manager bakom lås och bom

I fredags talade Hoyzer Boyz General Manager ut om lagets storartade framgångar. Samma kväll kastades han i finkan av Södermalmspolisens piketstyrka. Kan laget resa sig efter en sådan praktskandal? Enligt Hoyzers lagkapten är svaret entydigt.

Det är ett hårt slag för vilken klubb som helst att förlora tongivande spelare pga avstängningar, skador eller bakfylla. Men när den ytterst ansvariga för fotbollsverksamheten fängslas torde det vara en anledning till kris och sammanbrott. Kapten C, Hoyzers lagkapten, vill tona ner betydelsen av skandalen.

– Rörande matchen på måndag tror jag inte att det påverkar oss alls. Skulle frånvaron bli mer långvarig tror jag säkert att det skulle inverka på lagets framtida utveckling, men i det här fallet är det ingen fara på taket. Vi vet hur vi ska spela och har förberett oss för den här matchen de senaste två veckorna. Dessutom får vi inte glömma att klubbens inofficiella grundare och skyddshelgon, Robert Hoyzer, satt fängslad anklagad för mutbrott. Hela den historien fick laget att sluta sig samman och har givit en positiv effekt på lagkänslan. Det är naturligt att som Hoyzer hamna i klammeri med rättvisan lite då och då. Även gamen har sina fläckar.

Det var under ett besök på en av Södermalms innekrogar för att dricka malt och spisa rock som General Managern kom i konflikt med klubbens vakter. Lagets nyskolade anfallare Jonny Wiederholm blev vittne till händelsen:

– Han skulle försöka medla mellan vakten och en kvinnlig bekant som hotades av avvisning från stället. Situationen blev snart irriterad och då vakternas verbala förmåga och professionella lugn inte räckte till tog de till våld för att också avvisa General Managern.

Det slutade med att sammanlagt fyra vakter belade General Managern med handfängsel och släpade bort honom till polisens piketbuss som stod behändigt placerad utanför klubben.

– General Managern visade enligt uppgift prov på god förmåga att täcka boll och drog på sig mycket bevakning då han gjorde passivt motstånd mot övermakten. Tyvärr var det inte lika uppskattat av vakterna som tog i väl mycket vid bortförandet, kommenterar lagkaptenen.

– Polisen ville uppenbarligen inte underminera vakternas auktoritet och omhändertog därför General Managern. Våra jurister såg till att han blev släppt från häktet under lördagen, men han missade den viktiga sista träningen innan måndagsmatchen mot Diplom IS. Vi har samtalat och han verkade samlad och uttryckte t o m en viss saknad av cellens karga miljö som påminde honom om hans barndoms pojkrum.

I fredagens intervju avslöjade General Managern att laget inför resten av säsongen ändrat sitt spelsystem. Frågan är nu om Hoyzer Boyz utan General Manager har haft möjlighet att få det nya systemet att sätta sig. Kapten C är bestämd:

– Jag vidhåller att vi kommer att gå stärkta ur det här. Personligen vill jag säga att General Managerns handlande symboliserar det Hoyzer Boyz står för. Han ställer upp för en vän som hotas att bli utslängd på felaktiga grunder. Att han liksom alla andra i laget dricker malt är helt i linje med rekommendationer från lagets dietist, Dietisten, och enligt säkra källor var han inte särdeles överförfriskad. Slutligen visar han att ingen sätter sig på Hoyzer Boyz utan motstånd. Kvällens match vill vi därför tillägna honom och alla andra människor i världen som frihetsberövas på felaktiga grunder.

General Managern heter egentligen något annat.