Delad poäng för Diplom IS och Hoyzer Boys

Hoyzer Boyz är fortfarande obesegrade och bjöd på en stark inledning i mötet med Diplom IS för att sedan tappa en tvåmålsledning. Blandade omdömen står på dagordningen i veckans matchrapport. 

På väg till Hoyzer Arena (vissa kallar det Långbro BP, men gamen vet…) öppnar sig himlens portar och det ser ut att bli en klassisk holmgång i dy och blod. Men skuren visar sig dra förbi och solens livgivande strålar speglas ånyo i gamens täta fjäderskrud. Hur skulle nu Hoyzer Boys tackla helgens turbulens inom lagledningen? Varken Managern eller hans adepter verkar dock ha lidit nämnvärt av lagens långa arm och dess godtyckliga våldsmonopol.

Genast noterar den vakna åskådaren en ny taktik mot de erkänt skickliga motståndarna Diplom IS. Efter att i föregående matcher startat försiktigt och snabbt blivit tillbakapressade tar nu Gamens Gäng hand om taktpinnen och anfaller friskt mot de på papperet starkare motståndarna. Det ger tämligen omgående resultat då Ola nätar. Halvleken fortsätter i samma stil och en distinkt inspark från vänsterkanten skarvas retfullt enkelt i mål, återigen av måltjuven Ola. Den för dagen sorgligt decimerade klacken står som förstummade och ser den svarta fågeln dominera gruset.

Mot slutet av halvleken faller dock de svartgula tillbaka och släpper in motståndarna i matchen genom ett i ärlighetens namn tämligen vackert nickmål. 2-1 i paus alltså, men med klar mersmak för Hoyzer. Andra halvlek inleds med ett par fina kombinationer som så nära resulterar. Nu inleds den stora skottfestivalen från Diplom IS sida. Hårt kan de skjuta, men precisionen lämnar mycket övrigt att önska. Tur är väl dock det, får man säga. Spelet blir gradvis sämre från båda sidor. Hoyzers backlinje börjar svikta och ger vid ett flertal tillfällen mer eller mindre bort bollen till motståndarna. Och till slut lyckas Diplom IS faktiskt förvalta en bjudning. 2-2.

Ska vi vara nöjda med en poäng? Svaret är nej. Leder man med 2-0 och har det mesta av spelet ska det inte behöva gå så här. Ska vi vara nöjda med spelet? Svaret är ja. Nu börjar anfallen sitta, det märks. Ola nätar. Det man kan anmärka på är ett par riktigt slutkörda spelare i slutet av matchen, något som kan ha bidragit till det osäkra försvarsspelet de sista tio minuterna. Ska vi som supportrar vara nöjda med vår egen insats? Absolut inte. En fåtalig och tyst klack den här gången, till viss del beroende på matchstart 18.00. Många av oss pendlar ju långa sträckor för att njuta gamens geni, och Hoyzer Arena är tyvärr inte placerad speciellt lättillgängligt. Men vi kommer igen till nästa match med klara strupar och sträckta gamnackar.