General Managern rasar mot Idrottsförvaltningen

Skadeeländet i Hoyzer Boyz har nått absurda proportioner och nu har klubbens General Manager tröttnat: ”Det ska inte behöva gå till på det här viset!”

I skrivande stund är står halva Hoyzers spelartupp på skadelistan och 3-4 av dessa följer inte med till Långbro BP för att spela måndagens viktiga seriematch mot Smekt Sune. Klubbens nyligen frisläppte General Manager slår näven i ekbordet och har fått nog:- Det är rent ut sagt skrutt att våra spelare ska vara tvungna att spela halvskadade för att vi ska få ihop fullt lag. De ska ha all heder för att de ställer upp för Gamens Gäng, men det ska inte behöva gå till på det här viset.

Nyligen sades det att Hoyzer inte har några tankar på att stärka truppen då transferfönstret öppnar, en övertygelse som inte verkar lika självklar nu.

– Vi måste ju se om vårt eget hus. Med såhär många skador kan det bli aktuellt med kompletterande värvningar. Dessutom har vi spelare som sitter på gamla kontrakt med en specialklausul som låter dom stå över matcher och träningar för att prioritera rockmusik. Så vi kommer i så fall att ta in spelare utan svängdörrsklausul som kan och vill gå in och spela varje match.

General Managern vill inte skylla på nedtränade spelare eller på bristande kompetens hos fystränaren.

– Det är det allt hårdare klimatet för korpfotbollslag som ställer till det. Vi kan knappt längre träna på riktiga fotbollsplaner eftersom dessa är bokade av knattelag. Istället hänvisas vi till små inhägnade, okrattade planer med stenbumlingar och krossat glas som underlag. Jag är övertygad om att konstgruset och det allmänt undermåliga underlaget är en av anledningarna till den lavinartade ökningen av skador. Bara på senaste träningen gick tre av våra spelare sönder, men jag har förhoppningar att 1-2 av dom ska kunna spela idag.

Just nu är det stort tryck på korpfotbollen. Hoyzer Boyz har med sin succé Kampanj Xbörjat drar tvåsiffrig publik till sina matcher och Korpens stockholmskansli meddelar om rekordmånga anmälda korplag. Men dessa framgångar för korpfotbollen riskerar nu att få ett abrupt slut.

– Idrottsförvaltningen måste se till att hålla jämna steg med utvecklingen och sluta upp med den styvmoderliga behandlingen av korplag. För få och för dåliga planer kommer på sikt att hota återväxten inom korpfotbollen. Risken är att vi inom ett par år blir fullkomligt akterseglade av motsvarande ligor ute i Europa. Dessutom är jag som sagt en motståndare mot konstgruset. Återanvänd vägsand, stenbumlingar, makadam och asfalt ökar skaderisken betänkligt. Jag kommer därför i veckan att lämna in en skrivelse till Idrottsförvaltningen med förslag till ett åtgärdsprogram. Bl a kräver vi att flera av regionens gräsplättar och gräsplaner byggs om till moderna grusplaner med det allra senaste inom begrusningsteknologi.

På sikt kan alltså bättre planer vara en skadeförebyggande åtgärd, men också på frågan om hur Hoyzer Boyz ska tackla den akuta skadekrisen har General Managern ett radikalt åtgärdspaket:

– Nu gäller det att se till att de som är friska förblir i spelbart skick, samtidigt som de skadade spelarna får den rehabilitering som behövs. Vi ska ta krafttag mot skadeproblemen i klubben. Exempelvis ska vi börja med gemensam uppvärmning och stretching både före och efter match.