Seger igen för Hoyzer Boys

Den obesegrade sviten håller i sig, trots att mörka moln tornade upp sig över Långbro BP inför matchen i form av medias uppblåsande av en så kallad “skadekris”. 

Det var med en klump av oro i halsen Hertha Hoyzer Supporter Club anlände till Älvsjö station för vidare befordran mot Hoyzer Arena. Skulle General Managern överhuvudtaget lyckas skrapa ihop sju spelare till matchen? Farhågorna visar sig obefogade; Gamens Gängs kärlek till spelet, bollen och sitt lag dövar de värsta smärtorna och helar krämpor. Det finns gott om folk på avbytarbänken när mannen i grönt sätter pipan till munnen.

Matchen hinner knappt blåsas igång innan kapten Carlis håller sig framme och resolut dunkar upp 1-0 i nättaket. I La Curva nickas det belåtet bland expertisen. Det här är såklart en optimal matchinledning. Halvleken rullar på med ett kraftigt gamövertag, och 2-0 kommer logiskt när ena halvan av skäggmuren i form av Jonny håller sig framme och befäster Hoyzers dominans på plan och utanför.

Halvlek och HHSC firar med tärnad bog och Hoyzer Bier. Andra halvlek tar vid där den första börjar. Smekt Sune börjar få lite mer ordning på sitt spel men har förtvivlat svårt att komma till avslut. Hoyzer Boys försvarar sig skickligt över hela planen och ger inte motståndarna tid att vända upp och etablera längre anfall än enstaka skottförsök; försök som gamboets oförskräckte väktare enkelt tar hand om.

Måltjuven Ola håller sig påpassligt framme på en stickare och Smekt Sunes målvakt kommer alltför sent in i duellen. Straff. Hasse visar ingen nåd från straffpunkten. 3-0. Samme Hasse håller sig framme på en hörna strax efteråt och skickar resolut in 4-0. Matchen är definitivt punkterad, och det sista som händer är symptomatiskt nog att Smekt Sune missar en tveksamt dömd straff.

Bästa matchen hittills? Ja, det måste man nog säga. Samtidigt var motståndet det hittills svagaste. Extra plus i ett tajt och taktiskt spelande Hoyzer går den här veckan till Sannum. En spelare som ibland visat viss tveksamhet i positions- och passningsspel. Idag låg han helt rätt med många fina brytningar och resoluta rensningar när så var påkallat, samt även en och annan offensiv räd som visar på initiativförmåga och oräddhet. I övrigt bör Hasses nyfunna målkänsla lyftas fram samt Björnars förtroendeingivande, lugna och i stort sett felfria spel med många fina dribblingar i offensivt läge.

Och just det, domaren var faktiskt bra också. Respekt. Nu väntar toppmöte i Söder Division 12 när Hoyzer möter HMG måndagen den 21 maj. Då om någonsin krävs optimalt fokus på uppgiften. Men HHSC är inte oroliga. Gamen flyger högt och stolt över de södra förorterna, onåbar, obesegrad.

Bring ’em on!