Skadekris i Hoyzer Boyz

Inför måndagens match mot Smekt Sune råder stor osäkerhet kring hur Hoyzer ska formera manskapet. 

Närapå halva truppen lider av mer eller mindre allvarliga skador och under lördagens träning fick Robert Bäckström gå av med en befarat stukad fot efter en vårdslös tackling av backkollegan Jonny Wiederholm. Micke Ek har också låtit meddela att hans smalben kommer hålla honom borta från spel vilket innerbär att det just nu helt saknas avbytare i försvaret.

Också lagets skyttekung Ola Wiklander fick kliva av träningen och beordrades vila efter en knäskada. Hoyzers andra toppforward Sinan Öztürk lider även han sedan en tid av småskador som hindrat honom från att gå för fullt, men det krävs mer än så för att stoppa lagets tekniker från spel.

Mittfältet är också drabbat. Lagkapten Fridlund har hela säsongen haft smärtor i höftböjaren och haltade betänkligt på lördagsträningen efter en tänjning i knät. Mittfältsmotorn Hasse Håkansson är också ett osäkert kort inför drabbningen mot Smekt Sune. Trots smärtor i knäna sprang han Göteborgsvarvet i lördags och har i värsta fall förvärrat sina skadeproblem. Desto mer glädjande att Ogge Hallberg är spelklar efter skadan han ådrog sig förra matchen, liksom att Jon Nilsson är åter i laget efter lång skadefrånvaro.