Skadekris i Hoyzer, del 2

Inför kvällens toppmöte mellan två av seriens giganter Hoyzer Boyz och HMG ser de sistnämnda ut att redan på förhand ha fått ett rejält övertag. ”Skadelista” stavas det, och denna källa till misströst fortsätter härja med förnyade krafter i Hoyzerleden. 

General Managern ser bekymrad ut bakom sitt ekbord i katakomberna under Hoyzer Boyz träningsanläggning. Större delen av helgen och måndagen har gått åt till samtal med spelare och spelaragenter.

– Inför en såhär viktig match vill vi kunna ställa vårt bästa lag på plan. Till förra matchen hade vi problem, men de halvskadade spelarna ställde upp och kanske är det här priset vi får betala. Hoyzer är en lagmaskin och när vi saknar både ordinarie och reservdelar så är risken att allt slutar att fungera.

Men allt är inte elände i den obesegrade divison 12-klubben. Källor talar om minst ett starkt nyförvärv på ingång.

– Vi har i nuläget resurser att lösa problemen på sikt, men jag är fortfarande osäker på vilket manskap som ska spela ikväll mot HMG. Trots att vi har en bred trupp står det klart att flera tunga spelarposter måste fyllas.

General Managern lägger pannan i djupa veck och kisar mot emblemet med den svarta gamen på väggbonaden. Frågan är om kvällens match blir blir ett stopp, om än ett tillfälligt sådant, för den framgångssaga Hoyzer denna säsong spridit över jordklotet. Motståndet ser tufft ut. HMG är ett gäng kvickfotade ungtuppar som på plan ser lite malplacerade ut bland 30-plussarna med pondusmage.

– Vi vet hur vi vill spela mot dom, men sedan handlar det förstås om huruvida vi kan ha spelare på ordinarie positioner. För mycket rockader riskerar att skapa oordning istället för struktur.

Enligt uppgift är Ogge, Björnar, Robban, Dudde och Jon definitivt borta från dagens match, men som om inte det vore nog kompletteras det med frågetecken på flera andra spelare. Inför kvällens möte har Hoyzer chansen att för första gången i världshistorien ta ledningen i sin serie. För detta krävs vinst mot HMG samtidigt som ärkerivalen Erasure tar minst en poäng av tabelltoppande BK Bolltrollers. Men General Managern är försiktig med spåkulan:

– Sett till läget för dagen är våra chanser klart försämrade, men det här är bara en av många matcher. Oavsett hur det går ikväll kommer vi att fortsätta slåss i toppen och förr eller senare ska vi nog skriva historia där också. Det är en fråga om tålamod och hårt, målmedvetet arbete.