Hoyzer-Hasse optimistisk trots förlust

Efter matchen var det sura anleten, självrannsakan och bitterhet hos spelarna i Gamens Gäng. Hoyzer Boyz misslyckades knycka poäng från ynglingarna i HMG, men lagets balansspelare Hasse Håkansson vill inte dra för stora växlar på förlusten utan ser det som ett tillfälligt bakslag i en lång serie. 

Tunga ben idag efter säsongens första förlust?

Ja, benen fick definitivt sitt igår, men mest är det hjärtat som känns tyngt av svårmod och av nederlagets bittra brygd. Men sömnen är fylld av under! Om någon dag eller två är både kropp och själ återigen redo att möta division tolvs utmaningar med friskt humör och pigga ben.

Hoyzer tappar uddamålsledning och släpper in fyra mål i andra halvlek. Vad gick fel?

Konditionen främst. Vi startar i högt tempo där vi pressar tillbaka HMG, får ett par bra chanser som kulminerar i första målet. Jättebra start naturligtvis, men kanske var tempot aningen för högt då vi, med tanke på antalet avbytare, inte orkar hålla det uppe. Med tröttheten kommer misstagen. Det blev för stora glapp mellan lagdelarna, och när HMG överbelastade våra kanter fick vi svårigheter att hänga med. Hur detta kunde hända får matchanalysen visa (presenteras internt, troligtvis under veckan som kommer). Den kommer förhoppningsvis noggrannare visa vad som egentligen gick snett – hur, när och varför. En eloge ska Jonas ha, tycker jag. Han gjorde en jättematch i målet.

Ungtupparna i HMG tycktes vilja visa att ett liv i frånvaro av alkohol, cigaretter och plankstekar är att föredra på en fotbollsplan. Detta var naturligtvis inget som påverkade oss i laget på något sätt under matchen då vår hälsoguru Dietisten visat, på vetenskapliga grunder, att så icke är fallet. Snarare bör vi sätta i oss mer av dessa produkter.

Det har snackats en del om skadekris – hur påverkade det matchen mot HMG?

Skadekris och skadekris, ni media har alltid en förmåga att blåsa upp saker och ting. Det är sant att vi drabbats av en del skador, men att det skulle vara kris i laget stämmer helt enkelt inte. Vi har många duktiga spelare i truppen som kan spela på lika positioner om så krävs. Årets upplaga av Hoyzer är den bredaste truppen i vår historia. Vi har inför säsongen slipat på den gamla musketördevisen “En för alla, alla för en” och detta har gett resultat. Ni ska alltid vrida allting till något negativt, något spekulativt för att sälja era lösnummer.

Varför uppmärksammade ni till exempel inte premiärmatchen där ena halvan av Skäggmuren kom till start trots att han bara två dagar tidigare vaknat upp från en väldigt krävande hjärnoperation? Eller matchen när en tredjedel av mittfältet spelade i rullstol efter motlägg på träning? Inte en tidning tog upp detta. Istället ska man få det till att vi har “skadekris”. Nä, inte undra på att vi har haft stängda träningar sen i mitten av april. Det behövs en attitydförändring, en självrannsakan hos medierna överlag.

Hur kommer man igen efter en sån här förlust? Finns det risk att det sätter sig på psyket?

Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes tungt. Vi var alla rejält besvikna över resultatet. Det var lite deppigt strax efter match, men efter att vi samlat oss i la Curva, tänt upp några cigg och inmundigat några gula Hoyzerpilsner visste vi att snart kommer vi resa oss som fågel Fenix ur askan. För detta vet jag, Hoyzer Boyz viker aldrig ner sig, tummar aldrig på glädjens försprång över bitterheten. Nu är det framåt vi blickar. För redan nu är vi säkra på att vi likt en konstnär, stolt över verket, återigen kommer att avnjuta vårt staffli – där vi fångat gamens, grusets och vinstens monotoni.

Vad har du för intryck av nyförvärvet Micke Wiman som spelade både back och mittfältare?

Micke W spelade som om han varit med från början. Märktes knappt att det var hans första insats i gamens gula tröja. Imponerade både i sitt tuffa närkampsspel och med sin skottvillighet. Jag hoppas att han väljer att skriva under kontraktet som kommer att läggas fram i dagarna.

Har du/laget dragit några lärdomar från den här nya upplevelsen?

Naturligtvis har laget dragit lärdomar från förlusten, konstigt vore väl annars, det gör vi förövrigt efter varje match, även då vi vinner. Dessa lärdomar behåller vi dock inom laget, då vi vet att motståndare titt som tätt smyger omkring och fiskar information om nya spelsystem, upplägg och taktiska omgrupperingar. När serien är så pass jämn som den verkar vara i år faller sig det naturligt att man håller informationen tätt intill kroppen, hos den innersta kärnan. Nästa fråga, tack.

OK. Hur ska laget ta vara på speluppehållet för att vara slagkraftiga till nästa match?

Vi kommer först och främst att ta till oss matchanalysen såsom den presenteras vid torsdagsträningen. Sedan tror jag att det bara är att köra på. Jag tror och hoppas att de skadade killarna hinner återhämta sig så att vi med full styrka åter kan träna med fullt manskap. Uppehållet kommer faktiskt väldigt lägligt för Hoyzer Boyz. Jag tycker inte man ska dra för stora växlar av förlusten, det var trots allt den femte omgången av sexton. Först när den sista omgången är spelad kommer sanningen uppenbara sig för världen. Forza Hoyzer!