Derbydags – Alla till Långbro!

Alla hittills spelade matcher har bara varit en uppvärmning. Nu är det återigen år noll. Tidigare prestationer – bragder likväl som förnedringar – spelar ingen roll. Rivaliteten mellan Hoyzer Boyz och Erasure är primal.

Det som stundar är en kamp mellan två paradigmer. Erasures färgglada positivism och flärdfyllda approach på ena sidan järnvägsspåren. På andra sidan  tronar den svartaste av gamar; kungligt, med håriga, sjaviga män som undersåtar. Män begivna på boll, basgitarrer och brännvin. Männen i gult och svart. Giallo nero. Gamens gäng. Hoyzer Boys.

Nu är det återigen dags för det i korpensammanhang oerhört laddade derbyt mellan dessa två profilstarka lag. Redan nu ska ett varningens ord utfärds: derbyt är en s.k. högriskmatch och konfrontationer mellan lagens respektive kategori C-supportrar kan inte uteslutas. Södertörnspolisen är dock varskodd och kommer hålla ett vakande gamöga kring Hoyzer Arena under matchdagen. Hertha Hoyzer Supporter Club hoppas på en folkfest. Många kringaktiviteter är planerade och det tidigare publikrekordet på 14 personer kommer med största sannolikhet raderas ut.

Erasure har haft en helt OK säsong så här långt och parkerar på fjärde plats i tabellen, med lika många poäng som Hoyzer men med bättre målskillnad. Tyngsta segern hittills för Erasure kom i bortamatchen mot FK Åsgarn 2.0 som man krossade med 8-1. När det stämmer för Erasure kan de slå alla lag i serien, men som det något veka humörlag de är kan de också vika ner sig under press och i motgång. Något för Hoyzer Boys att tänka på.

Hoyzer Boys å sin sida visade styrka i Orminge förra helgen då man bärgade stora silvret till gamboet i knivskarp konkurrens bestående av en intressant mix av Orminges erkänt skickliga bollspelare. Formen är stigande och många tidigare småskadade spelare har nu återgått i full träning. Med andra ord är det ett helt ovisst derby som väntar. En målsnål och fysiskt hård match är antagligen det vi kommer att få se. Båda lag har en tät defensiv; Hoyzer har släppt in minst mål i serien, 7. Erasure är dock inte mycket sämre med 9 insläppta mål på fem matcher. Mot bakgrund av detta känns det spontant som om det första målet i matchen kommer bli oerhört viktigt.

Hertha Hoyzer SC kraftsamlar inför matchen och uppmanar alla trogna supportrar att ta med sig minst en vän som inte sett Hoyzer spela tidigare. Tillsammans ska vi göra måndagen till en folkfest i gult, svart och brunt! Det kommer finnas grillar för er som vill svedja något dött välsmakande djur, Hoyzer Bier finns såklart till försäljning och en hel del andra kul upptåg är att vänta. Uppladdningen börjar 18.15, matchen drar igång 20.15. SMHI har utlovat strålande väder, så det finns ingen som helst anledning att inte bege sig till Hoyzer Arena på måndag. Vi ses i Långbro!

Med gamen mot seger!

Måndag den 4:e juni kl 20.15 Hoyzer Boyz – Erasure Långbro BP 2