Derbyfrossa för Erasure-Emil?

Ikväll smäller det! Erasure kommer på besök på Hoyzer Arena i Långbro i det klassiskaste av derbyn. Inför kvällens högtidliga möte bereder Gamens Gäng plats för sin slemma nemesis. Erasures måltjuv Emil Bertz berättar om tankar och stämningen timmar innan avspark. 

Dags för derby igen. Beskriv dina känslor inför detta klassiska möte?

Som vanligt i klassiska derbysammanhang så är det lite svårt att beskriva känslorna. Man är fokuserad, man är laddad, samtidigt är det otroligt kul att få chansen att vara med om sådana här tillställningar.

Hur har Erasure förberett sig inför denna prestigematch?

Vi ställde in träningen i lördags. Några av oss drack öl i fredags och i lördags, andra valde att vila sig i form. Det är viktig i såna här sammanhang att man låter varje spelare själv få välja hur uppladdningen ska gå till. Det är för mycket som står på spel för att man ska kunna lämna saker och ting åt slumpen.

Hur är läget i laget?

Laget ser bra ut. Vi skrattar och skämtar, men samtidigt känner man ett allvar, ett slags mörker, något djuriskt som måste släppas lös.

Hoyzer har ju en del skadeproblem – kommer Erasure kunna ställa bästa lag på plan?

Vi ställer alltid bästa lag på plan.

Finns det några Hoyzerspelare ni måste hålla ett extra öga på?

Vi vet ju att Hoyzer har en bredd som är få lag förunnat. Även avbytarna platsar i vilket lag som helst, men vi håller oss till vårt eget spel och hoppas att det ger utdelning. Största hotet är nog inte Hoyzer utan snarare det spel som under matchen pågår i våra egna huvuden. Mörkret, att göra upp med våra egna demoner… barndomen, avgrunden, skammen och skräcken… fienden bor i oss… sån skit. Allt sånt kan resultera i baklängesmål, man sträcker ut handen efter bollen, man vet inte varför, motståndarna får straff, man är ett slags delirium, en mörk skog, en återvändsgränd, demonen stirrar en i ögonen.

Vad tror du på för matchbild?

I börjar kommer nog lagen bara känna på varandra, i Hoyzer-Erasure derbyn vill ingen göra första misstaget. Ett misstag kan stå en dyrt, väldigt dyrt.

Din målskörd imponerar – vad karaktäriserar ditt spel?

Det som karaktäriserar mitt spel är väl egentligen att det inte går att karaktärisera det. Jag är alldeles för irrationell och originell i min spelstil för att det ska kunna reduceras till ord. Mitt spel saknar motstycke i modern tid… men det är inget jag vill prata så mycket om, jag menar: en spelare gör inget lag… men det är bra nära.

Hur ska ni spela för att ha en chans att vinna?

Thomas (coach) har alltid ett par snilledrag. Top Secret.

Vad kommer att avgöra matchen?

Det är de små individuella misstagen som kommer att avgöra, det är så små marginaler i en sån här match.

Hur slutar matchen?

Mycket lutar just nu åt att det blir 6-2 till Erasure.