Derbytriumf för Hoyzer Boyz – nu i bilder!

Det var bäddat för derbyfest och timmarna innan avspark hade Hoyzers spelare och supportrar inlett kraftsamlingen i La Curva. Kvällen skulle bli en fullkomlig succé och utklassningsseger – vid sidan av planen.

Klassikermöten som de mellan Hoyzer Boyz och Erasure BK är alltid högriskmöten där de båda lagens firmor emellanåt går över gränsen till det tillåtna och letar gruff i buskarna kring annars så stillsamma Långbro. Denna vackra sommarkväll skulle dock gå helt i festivitetens och den positiva supporterkulturens tecken. Hoyzers oumbärliga åttonde spelare kom att utklassa allt motstånd och var särklassig såväl på som utanför grusplanen.

Innan dess hade det värmts med levande musik, autografskrivande, souvenirstånd, grillning av konserverad bog, samt försäljning av korv, mackor, kladdkaka och den alltid lika svalkande maltdrycken Hoyzerbier. Något som också resulterade i ett rejält tillskott till klubbens kassa. Redan innan avspark hördes sången från La Curva och Gamens Gäng lockade nyfikna blickar från såväl andra lags spelare som förbipasserande och grusbollsintresserade.

Från matchens första till sista spark var det just den åttonde spelaren som firade stora triumfer med sitt spel- och sånghumör, sina vitsiga nidramsor och fullständiga engagemang för det skäggiga laget med de gyllene tröjorna. Dominansen från La Curva var total och Erasures fåtaliga klack hann inte ens komma in i matchen innan Hertha Hoyzer m fl spelat brallorna av dom med högt tempo, intensitet, fräcka språkdribblingar och vassa avslut. Kvällen avslutades med storartad segerbankett till Hoyzers supportrars ära. Den Svarta Gamen fortsätter att i med och motgång sväva stolt över Stockholms södra förorter, något de lilaklädda som så många gånger tidigare inte var kapabla till att ändra på.

Matchen på planen lämnar vi däremot därhän…

(texten ursprungligen publicerad 2007-06-06, bilder inlagda den 11:e).

Bilder fattas efter flytt från svenskafans.com, januari 2018)