Inför BK Bolltrollers – Hoyzer Boyz

Välstädad harmoni eller gräs i maskineriet? Ska tätkänningen säkras är det upp till bevis i kvällens drabbning med topptippade BK Bolltrollers.

Intresset för Grusets Svarta Gam bara växer, och supporterklubben har svårt att hinna med administrationen av det ständigt ökande antalet medlemmar. I samhället i stort uppmärksammas det gulsvarta laget i diverse medier, nu senast i ett inslag från Nacka-TV som kan avnjutas här:http://www.youtube.com/watch?v=sLrsFLwp764. Derbyt mot Erasure BK stärkte lagmoralen och det starka bandet mellan supportrar och spelare. Klubbens ekonomi är god, och General Managern har inte uteslutit värvningar av s.k. klasspelare under sommaruppehållet. Allt är alltså harmoniskt och välstädat i gamboet?

Nej, det vore fel att säga. Allting ser bra ut förutom det ack så viktiga spelet. De senaste matcherna har det hamnat gräs i maskineriet och den tidigare så väloljade lagmaskinen Hoyzer Boys har hackat betänkligt. Istället för sträckta gamnackar har det på sina håll hängts betydligt med huvudena. Den lyckade taktiken med en tät och disciplinerad defensiv kombinerat med nätt kortpassningsspel och snabba omställningar har visat sig sårbar mot motsåndare som sätter hög press och är fysiskt starka.

Nu är det upp till bevis mot en av seriens starkaste lag, BK Bolltrollers. Motståndarna har rykte om sig att spela på gränsen till det tillåtna och att ha nära till känslorna. Samt inte heller dra sig för att uttrycka just dessa känslor. För Hoyzer Boys gäller det att hålla sig kalla om sådana situationer skulle uppstå. Det finns även i de gulsvarta leden en hel del hetsporrar som inte backar när gruff uppstår, något som bevisats kanske inte på planen men väl utanför – oftast i samband med större intag av maltdryck.

Om sex poäng kan bärgas till gamboet på de två avslutande matcherna innan sommaruppehållet och resultaten i de andra matcherna går Hoyzers väg finns det fortfarande tätkänning. Men då krävs att leden sluts och att varje gam är sin broders beskyddare ute på gruset. HHSC säger: trollerikonster är för dagisbarn och andligt svaga. En vårdslös glidtackling slår en sulfint alla dagar i veckan.

Med gamen mot seger!

Måndag 11:e juni kl 18.00 BK Bolltrollers – Hoyzer Boyz Långbro BP 2