General Managern hotad – men försvarar supportrarna

Hoyzer Boyz dåliga resultat har nu vänt vissa supportrar mot laget och dess ledning. Natten till tisdagen häftade någon upp en hotfull post-it lapp på dörren till General Managerns bostad. Själv tonar han ner angreppet och menar att han förstår supportrarnas frustration.

Hoyzers C-supporters har hållit låg profil hittills denna säsong, men efter den skandalartade förlusten mot BK Bolltrollers tycks det ha runnit över för åtminstone en av dom. En lapp med den hotfulla uppmaningen ”Avgå!” sattes upp på General Managerns ytterdörr. Han upptäckte den på väg till Hoyzers träningsanläggning, där man redan nu fokuserar på nästa match.

– Visst känns det lite obehagligt att någon tagit sig tid att komma förbi mitt hem. Även om jag är trogen Hoyzer dygnet runt är det min privata sfär. Vi försöker ha en öppen dialog med våra supportrar, så det känns på något vis så onödigt. Samtidigt förstår jag att dom är missnöjda – det är vi också. Självklart måste det också få ta sina uttryck, men det här är lite att gå över gränsen.

General Managern kommer inte att polisanmäla det inträffade så länge det inte upprepas. Istället vill han få arbetsro för sig själv och laget inför vårsäsongens sista match mot FC Åsgarn 2.0. På frågan om han funderar på att avgå svarar han bestämt:

– Nej, det finns inte på kartan. Vi har klara idéer med vad vi vill åstadkomma med vårt spel och det är detta jag koncentrerar mig på. Nu har vi inte riktigt kommit upp i den nivå vi borde kunna ha, men det har varit mycket som gått oss mot som är svårt att påverka. Känslan är att det är lite stolpe ut för klubben just nu, men vi jobbar på att ändra på det. Under sommaruppehållet kommer vi att jobba hårt med avslappning och mental coaching. Vissa spelare verkar överspända när det väl är match, men är helt fenomenala på träningarna.

Transferfönstret har öppnat och från supporterhåll ropar man på förstärkning och stjärnvärvningar. Lagledningen har tidigare medgivit att det mycket väl kan bli så, men förnekar några konkreta planer på specifika spelare:

– Vi håller ögon och öron öppna, det stämmer. Men i nuläget handlar det minst lika mycket om att få igång det material vi har. Många skadade spelare har kommit tillbaks och visar stigande form. Vi kommer inte att göra några panikvärvningar utan låter det ta sin tid. Hittar vi en intressant spelare med rätt attityd kommer vi självklart att ge denne chansen, men i nuläget ska mycket till för att man ska slå sig in i truppen. Det räcker inte att vara spelskicklig och fylla en plats på plan, vi tittar även på inställning och träningsvilja. Andra klubbar kan behålla sina divor – dom är inte välkomna i Hoyzers lagmaskin.

General Managern vägrar att svara på frågor om enskilda Hoyzerspelare och deras prestationer, men medger att det finns mycket att jobba på som lag.

– På det mentala planet har vi förlorat lite av den optimism som fanns inom laget i början av säsongen. Tre förluster sätter sig oundvikligen på psyket. Spelarna blir tveksamma när det blir allvar, istället för att bli inspirerade. Fysiskt är det viktigt att vi fortsätter att träna. Detta är en viktig del av att spela i Hoyzer Boyz och det är där vi bygger upp kondition och övar det spel vi vill ha på matcherna. Tekniskt har alla spelare olika förutsättningar, olika saker de kan förbättra, något de får göra tillsammans på träning. Egentligen är det ganska enkelt. Det handlar om att identifiera ett problem eller en svaghet, hitta lösningar och göra det bästa av vad förutsättningarna tillåter. Spelarna är ofta själva ivriga att göra något åt det, ofta mer taggade efter en dålig match än efter en bra. Vi kommer att resa oss och jag tror och hoppas på supportrarnas fortsatta stöd!