Hoyzersk frustration efter snöplig uddamålsförlust

Mindre än två minuter återstår och Hoyzer Boyz ligger på för ett segermål i den målsnåla tillställningen mot BK Bolltrollers. Då händer det otänkbara och Gamens Gäng får återigen se sig besegrade. 

Den matchavgörande sekvensen uppstår efter att Hoyzerspelarna stannat upp sedan bollen passerat sidlinjen, men domarens signal uteblir. Bolltrollers kan istället driva upp bollen i straffområdet och efter en sidledspassning enkelt rulla in bollen bakom en chanslös Jonas i Hoyzermålet. Den tredje raka nollpoängaren är ett faktum och frustrationen ligger som en lågtrycksfront i Hoyzerlägret.

Domarskandal ropar vissa, men sanningen är snarare att botten är nådd beträffande Hoyzers prestationer på plan. Med tanke på det spelmässiga övertag de gultröjade hade under perioder av matchen borde det givit resultat, men i nuläget saknas kylan och vakenheten i avsluten. Grundspelet har också stagnerat och det tycks emellanåt råda oenighet om vilka roller spelarna har på plan.

Det här var på många sätt en märklig match. Hoyzer Boyz visade på vilja till passningsspel utan att riktigt få till det. Man vann mycket boll genom löpvilja och hög press och vaskade genom detta fram ett par halvchanser. Bolltrollers var inte ofarliga, men lyckades mest oroa Hoyzers försvarslinje genom fasta situationer och kontringsförsök. Mållöst i halvtid, men matchen såg ut att väga över till Hoyzersk favör och i andra halvlek inleddes mycket riktigt anstormningen.

Dessvärre råder det inte harmoni i de Hoyzerska avsluten för tillfället. Det enkla blir väldigt svårt och solklara chanser rann allt som oftast ut i sanden. Dessutom saknas de ack så viktiga marginalerna, samtidigt som BK Bolltrollers målvakt inte på något vis ska berövas sin insats som kröntes av ett par avgörande räddningar. Så inträffar den ödesdigra sekvensen i matchens slutskede. Hoyzer pressar på för kvittering i slutminuten och har ett par lägen som dock som allt annat denna kväll blir resultatlöst.

Hoyzer Boyz har halkat betänkligt i tabellen efter en bra inledning och det mest oroande är att det tycks ha satt sig i psyket på spelarna. Det tidigare så harmoniska och spelglada gänget ser ut att drabbas av ångest när bollen kommer i närheten och man har emellanåt svårt att hitta positionerna på plan, liksom det enkla vägvinnande spelet från seriens inledning. Men även de djupaste svackor följs av en uppgång och med en match kvar mot tabelljumbon Åsgarn borde det finnas goda möjligheter att få igång målskyttet och vända den dåliga trenden. Därefter är det speluppehåll och förhoppningsvis kan Hoyzer spela ihop sig till ett fungerande lag fram tills serien drar igång igen.

En liten ljusglimt i mörkret var att Hoyzerspelarna direkt efter matchen gick in och spelade en vänskapsmatch mot seriekollegan Sparta Hornstull, vilket gav vinst med 3-1 och betydligt bättre spel än i den riktiga matchen. Sånt lovar gott för framtiden.