Upprörd Hoyzersupporter talar ut

Gamens Gäng gick för tredje matchen i rad av plan utan poäng. Spelarna var uppenbart besvikna och missnöjda med resultatet, en inställning som delas av lagets hängivna supportrar. Vi träffar Gunvor, som länge följt Hoyzer Boyz utveckling från sidan av planen och stöttat laget i med- som motgång.

Måndagens bortamatch mot BK Bolltrollers slutade inte som Hoyzersupportrarna önskade. En domarmiss följdes av ett kontringsmål som blev avgörande för matchen.

– Klart att det var en tabbe av domaren, men man har börjat vänja sig vid nivån på domarna i korpen. Hoyzer har gjort mål i alla matcher hittills och hade vi gjort det igår också, vilket vi borde, så hade vi i alla fall inte förlorat. Istället tycker jag att spelarna får skylla sig själva som står och vinkar på domaren istället för att fortsätta spela. Jag tycker rentav att det är skit! Dålig inställning. Och det här onödiga målet blev helt matchavgörande eftersom våra spelare verkat tappat målkänslan totalt.

Gunvor har dock varit med så pass länge att hon varit med om svackor och djupa dalar tidigare. Som medlem i seniorsupporterföreningen Gamängerna har hon följt nästintill varje Hoyzermatch från sittplats. Men med tanke på den goda inledningen är hon ändå kritisk mot hur laget har uppträtt de senaste matcherna:

– Alltså, jag har varit med om att Hoyzer förlorat fler matcher på raken än såhär, men med tanke på spelarmaterialet och potentialen i laget så är det oroväckande när spelet hackar och laget inte spelar för varandra. Framför motståndarmålet är det som att de blir stirriga och blir oförmögna att få bollen på mål, i mål. Passningsspelet är inte heller mycket att heja för. Dom tittar för mycket på boll och motståndare och för lite på vart medspelarna löper. Jag vet inte vad dom borde göra, men kanske måste klubbledningen agera. En offensiv värvning skulle vara önskvärd i det här läget.

Hoyzers General Manager har tidigare medgivit att det kan bli aktuellt med värvningar, inte minst pga skadefrånvaron. I nuläget har många spelare börjat komma tillbaks, men detta har tyvärr inte givit önskvärt resultat. Lagmaskinen Hoyzer Boyz har fått gräs i maskineriet och detta i kombination med måltorka och allmänt oflyt skapar oro i supporterleden.

– Jag märker ju att det börjar muttras bland de mer extrema supportrarna, att det pratas om avgångar och huvuden som ska rulla. Men jag tycker att det är för tidigt att kräva styrelsens avgång eller ett tränarbyte, fastslår Gunvor.

<img ” src=”http://www.svenskafans.com/image/1/36072.jpg” alt=”” border=”1″ style=”display:none”/>
Hertha Hoyzer Supporter Club in action

Derbymatchen mot Erasure var en publik triumf, men i bortamatchen mot Bolltrollers var supporterskaran återigen betänkligt reducerad. Gunvor ser tendenser till att publiken uteblir när resultaten gör det, men tror ändå på en snar vändning på bägge plan.

– Jag tror att det var något av en urladdning för klacken på derbyt. Det är underbart att se och höra när det är sånt drag från ståplats. Hade det blivit vinst då kanske fler hade kommit idag (läs måndag) men nu var det bortamatch och en del kanske var besvikna över att spelarna inte lyckades motsvara deras egen insats som supportrar.

– Det är emellanåt lite gnälligt inom laget och vi supportrar uppskattar mer hundraprocentig inställning, jävlar anamma och att man visar gamhjärta. Jag ser det här som en prövning som vi kommer att gå stärkta ur och hoppas att alla sluter upp kring vårt gula lag på måndag. Jag har sett ett par av de senaste träningarna och vet att spelarna kan bättre än dom visat de senaste matcherna. Dom måste bara få in det i sina huvuden att dom faktiskt kan spela lika bra på match, inte stressa upp sig när de får bollen och försöka hitta varandra med passningarna.

Nästa match är mot tabelljumbon FC Åsgarn 2.0 och till dess hoppas Gunvor och alla andra supportrar på att laget tar sig samman och gör en värdig avslutning på serien innan den vänder efter semestern. Det ryktas om att det kommer att mobiliseras stora krafter till avslutningsmatchen och förhoppningsvis kan folkfesten från derbyt upprepa sig, fast den här gången med utklassningsvinst också på plan. Gunvor kommer att vara där – kommer du?

Gunvor heter egentligen något annat.