Upptrappning i ordkriget – Kommando Hoyzer bakom hotet?

Igår rapporterades om den hotfulla post-it-lapp som satts upp på Hoyzers inflytelserika General Managers ytterdörr. Han uttalade sig igår i en artikel på Grusplan med förhoppningen att lugna ner lagets svans av C-supportrar. Nu kommer svaret och det andas allt annat än kompromissvilja.

Signaturen Brolins barnota, tillika en av många framträdande i Hertha Hoyzer Supporter Club blev under gårdagen ombedd att publicera följande meddelande från klubbens hårdföra firma Kommando Hoyzer:Öppet brev till Hoyzer Boys General Manager

Efter regn kommer solsken, sägs det. Men nu har det regnat konstant i flera veckor. När ska vi få njuta solens livgivande strålar? Frågan är ställd, nu kräver vi svar.

Det är OK att förlora ibland, om gamhjärtat är med och kampen är hård. Men Kommando Hoyzer godtar inte en slö inställning och nonchalans på gruset. Har man investerat i påkostat klubbmerchandise, varje måndag tagit sig från de norra förorterna till Hoyzer Arena, ibland sprungit de sista hundra metrarna för att inte missa avspark, betalat noll kronor och noll öre i inträde för att sedan se sitt lag laja omkring på gruset som gråsparvar istället för gamar, ja då rinner det över. Då är det berömda måttet rågat.

Kommando Hoyzer kräver en total satsning av alla inblandade parter i den sista matchen innan sommaruppehållet mot FK Åsgarn 2.0. Visar laget samma loja inställning, ja då kommer åtgärder vidtas för att säkerställa högt motiverat spelarmaterial i fortsättningen. Om inte General Managern kan, kan Kommando Hoyzer…

KH kommer självklart vara på plats och stödja Gamens gäng på måndag. Om spelarna sköter sitt på planen så lovar vi att sköta vårt i kurvan.

Vänligt men bestämt,
Kommando Hoyzer

Brolins barnota medger att även HHSC håller med om mycket i brevet även om de tonar ner den aggressiva tonen och naturligtvis inte har något med själva meddelandet att göra. General Managern själv vill ogärna uttala sig om meddelandet eller påtryckningarna utifrån men låter ändå hälsa lagets supportrar:

– Det är svårt att besvara ett brev som saknar öppning för dialog. Vi svarar bäst genom att visa vad vi kan på plan. Dessutom är jag skeptisk till huruvida killarna och tjejerna bakom brevet ens såg den senaste matchen. Visst, vi förlorade, men borde sett till chanser och inställning ha vunnit. Jag har aldrig sett så många Hoyzerspelare med skitiga och blodiga knän och tröjor efter uppoffrande spel matchen igenom. Sedan är det en tveksam situation som avgör matchen och det har vi snackat igenom. Det kommer inte att upprepas – Hoyzer spelar alltid tills domaren blåser. Helst ska bollen ligga i motståndarmålet då!

På pappret borde FC Åsgarn 2.0 vara en önskemotståndare för Hoyzer Boyz i jakten på målformen. Laget har varit minst sagt generösa med antalet insläppta mål.

– Nu är ju fotbollen sån att man inte vinner några matcher på pappret. Vi kan inte bara ställa in vänsterskorna och tro att det ska räcka. Nu är det upp till bevis och jag kommer kräva total inställning av samtliga spelare. Vi har två stenhårda träningar på oss att rätta till de detaljer som fallerat på sistone. Våra toppforwards kommer att stanna kvar efteråt och träna fula men effektiva avslut – Ola och Sinan har mer eller mindre utlovat målfest på måndag. Jag hoppas så många som möjligt kommer till matchen, stöttar oss och verkar för en positiv supporterkultur.