Hoyzer värvar från ärkerivalen?

Det låter som ren science fiction, men enligt obekräftade uppgifter kan en Erasurespelare vara på väg att lämna klubben för arvfienden Hoyzer Boyz.

Uppgifter gör gällande att Hoyzer Boyz är på väg att värva en spelare från ärkerivalen Erasure BK. En anonym källa låter meddela att spelaren har varit i kontakt med Hoyzers ledarstab och att förhandlingar inletts. Det är sedan tidigare känt att Hoyzer efter en resultatmässigt motig period letat efter förstärkning. Hoyzer Boyz General Manager är förtegen om affären:

– Vi har som policy att inte kommentera spelaraffärer innan de är helt klara. Vi har kontinuerlig kontakt med intressanta namn på många håll och jag vill inte gå in på enstaka fall.

Erasurespelaren ska enligt vår källa vara missnöjd med stämningen i laget och menar också att denne på eget bevåg tagit kontakt med hårdsatsande Hoyzer Boyz, arvfienden som gjort sig kända för sin goda lagsammanhållning på och utanför plan.

– Visst är det smickrande för oss som klubb om det vi står för kan locka andra spelare till oss. Men oftast är det många andra villkor som ska passa ihop för att en spelarvärvning ska bli av till båda parternas belåtenhet. Vi hymlar inte med ambitionerna att stärka vårt varumärke, vår klubbkassa och bli ett lag för spel ute i Europa, kanske redan denna säsong. Sånt tror jag spelar in minst lika mycket när en spelare vill byta upp sig.

Hoyzers måltorka har satt fart på spekulationerna kring nyförvärv och det ska tydligen vara en offensiv spelare med ett internationellt steg som fått Hoyzers uppmärksamhet. Men en övergång skulle dock knappast ses med blida ögon av Erasures ledning och fåtaliga fans. General Managern uttalar sig ogärna kring detta eftersom han anser det vara rena spekulationer:

– Det är ingen hemlighet att det finns en stark rivalitet mellan klubbarna. Eventuella övergångar klubbarna emellan kommer alltid att vara en nagel i ögat på vissa, men mitt jobb handlar om att ha en så bra trupp som möjligt som verkligen brinner för att spela i Gamens lag, att utveckla den och ta poäng med den vägvinnande fotboll vi vill spela. Sedan har det inte betydelse varifrån spelarna kommer, så länge de är engagerade för laget.

Det återstår blott en omgång innan uppehållet, då ett formsvagt Hoyzer Boyz möter bottenlaget Åsgarn på måndag kl 18. Supportrarna kräver seger och skulle för övrigt säkert välkomna en aggressiv värvning från den svurna fienden under sommarferien. Förlust i sista matchen och mycket större ändringar än en enstaka värvning kan komma på tal. Inte ens Hoyzers mäktige General Manager sitter säkert om poängkrisen och måltorkan håller i sig.