Bara oavgjort för Hoyzer

Vissa dagar vill det sig bara inte och för Gamens gäng var måndagen den sjuttonde juni just en sådan. Hoyzer Boyz fick nöja sig med en ynklig pinne till Gamboet i en match som kom att präglas av utvisningar, brända målchanser och en rejäl dos oflyt. FC Åsgarn 2.0 lyckades hålla emot anstormningen och kunde rädda en poäng genom 2-2. 

Annars började det bra. Hoyzer etablerade ett rejält tryck, rullade bra boll och hann med att sumpa ett par heta lägen innan det var dags för Ola att slå in ledningsmålet. Det som händer direkt på avspark drömmer nog Hoyzerspelarna mardrömmar om. Åsgarns forward ser att Jonas i Hoyzermålet står långt ut och drar på ett lobbskott från halva plan som sitter precis under ribban. Riktigt snyggt om det varit ett Hoyzermål, nu kändes det mest bara onödigt och snöpligt.

Därefter blir matchen jämnare. HB tycks skakade av den oväntade kvitteringen och slår bort många enkla bollar. Åsgarn spelar mest långbollar på sina forwards och det saknas struktur i spelet. Hoyzersupportrarna får dock snart anledning att jubla igen. Björnar passar fram till Micke som slår in ledningsmålet. Men också denna gång svarar Åsgarn ganska omgående. En snabbt iscensatt kontring slutar på vristen på en Åsgarnspelare och Jonas får åter vittja nätmaskorna. Strax innan halvtid åker Hoyzer dessutom på en femminutersutvisning efter att Jon givit prov på olämpligt språkbruk.

Halvtidsvilan kommer därför lägligt och efter en utskällning och kollektiv självrannsakan går Gamens gäng in som ett nytt lag. Plötsligt sitter passningarna och spelarna tar löpningar. Man skapar chanser trots en man mindre, men har inte riktigt marginalerna med sig. Tendensen förstärks när Hoyzer blir fulltaliga, men antingen sitter avsluten utanför, styrs undan av försvarare eller räddas av målvakten.

Busen Hasse poserar på stamhaket Karlavagnen

Med drygt fem minuter kvar kommer det omdiskuterade läget: Hasse löper sig fri från sin bevakare, får fatt en nästintill perfekt genomskärare, kastar sig efter bollen och lyckas stöta den förbi målvakten som dock snabbt är uppe och lyckas rädda på mållinjen. Men då har domarn redan blåst, anser att Hasse gått med sulan före och visar honom av planen. Mycket märkligt och tyvärr i ett skede då Hoyzer pressade som bäst. Hasse kan sedan inte hålla sin stora trut utan snackar till sig ett matchstraff från sidan av planen. Hoyzer får avsluta med en spelare mindre.

Hoyzerspelarna fortsätter att kämpa och jaga det efterlängtade segermålet, gör det mesta rätt utom den sista och högst avgörande detaljen som inom fotboll kallas målskytte. Marginalerna är inte med Hoyzer för tillfället och knappast domsluten heller. Måndagens domare satte ribban väldigt lågt och nästan alla närkampsmoment blåstes av och det tuffa spel som är Hoyzers adelsmärke blev lidande. Två utvisningar på en match är inte heller hållbart om man ska kunna vinna. Men över lag spelade Hoyzer riktigt bra fotboll. Nu har man sommaruppehållet på sig att träna avslut och få fart på målproduktionen. Revansch kan man få omgående vid omstarten i augusti då FC Åsgarn åter står på agendan.