Halvtidssnack med Kaptenen och General Managern, Del 2

Vi fortsätter intervjun med Hoyzers obestridlige boss och hans förlängda arm på grusplanen och får höra deras åsikter om säsongen såhär långt.

Första delen av intervjun kan du läsa här.

Hoyzer Boyz säsong såhär långt har varken varit fågel eller fisk. Kanske inte heller mittemellan. En klart godkänd inledning har följts av resultatmässiga motgångar, även då laget haft spelövertaget. För att nämare analysera serien talar General Managern och Kaptenen ut om resultat och spel match för match.

Nu har ni mött alla lag i serien. Hur vill ni kommentera dom vad för sig?

GM: Tar man det i spelordning så hade vi ju premiär mot MiljöBoVarna. Jag tycker att det var en match vi borde ha vunnit, även om man med facit i hand kanske ska vara nöjd med ett oavgjort resultat mot ett topplag. De var svåra att möta eftersom de lobbade bollar över vårt mittfält hela tiden och saknade grundspel. Jag brukar inte belasta domaren, men i den matchen begick han ett stort misstag som blev signikativt för matchen.

LK: Jo, det bortdömda målet är det man minns från premiären. Jag slog själv insparken och såg att den skulle gått utanför om Ola missade den, vilket jag först trodde att han gjorde. Men tydligen fick han huvudet på den för den slank in vid stolpen. Tyvärr missade domaren det helt, men från min vinkel var det solklart. MiljöBoVarna blir nog att räkna med fortsättningsvis. De imponerade inte då, men tycks ha fått ordning på spelet.

GM: Sparta Hornstull är väl den match vi kan säga att vi hade lite flyt i. Vi borde ha avgjort tidigare, istället kom avgörandet i de sista skälvande sekunderna. Sparta är ett lag som blandar och ger och man måste alltid se upp med den typen av gäng.

LK: Dom har ett par vassa spelare, bl a deras nr 7, Dahlsten tror jag han hette. Han var vass i boxen och jobbig att hålla vid fasta situationer. Sedan är deras åtta duktig med bollen och en värdefull spelfördelare.

GM: Matchen mot Diplom IS är jag långt ifrån nöjd med. Med tanke på spelövertag och 2-0-ledning ska vi kunna kontrollera matchen och punktera den. Istället blir vi osäkra och slarvar bort tvåmålsledningen. Här börjar man skönja tendenser till den ojämnhet som finns i laget än idag, detaljer vi jobbar med att träna bort.

LK: Den matchen var en av de mest frustrerande. Vi hade verkligen allt i början men inget i slutet. Sedan är det ett par individuella misstag som avgör, men innan dess har vi fallerat som lag. I egenskap av lagkapten tog jag det som en stor personlig förlust, att jag inte lyckats ingjuta mod i laget att fortsätta våga.

Därför var nästa match mot Smekt Sune väldigt skön att vinna. Flera av oss som var missnöjda med våra insatser från matchen innan fick göra helgjutna insatser. Kanske inte mot bästa motstånd, men det var ett bra sätt att komma tillbaks på.

GM: Det var beundransvärt att resa sig efter poängtappet mot Diplom IS. En seger var viktig i det läget. Jag tycker inte att man ska förringa lagets insats och racka ner på Smekt Sune. Dom har flera duktiga spelare och när deras spel stämmer kan dom skrälla mot på pappret bättre lag. Över huvud taget känns det som om alla kan knycka poäng av alla i den här serien.

LK: Jo, mot Smekt Sune spelade vi på en jämn nivå sett över hela matchen. Annars har vi ofta haft bra och dåliga perioder. Det var väldigt tydligt mot HMG. Vi spelade bra en halvlek och ledde, men orkade inte med i andra och blev mer eller mindre frånsprungna av de kvicka ynglingarna.

GM: HMG-matchen hade mycket väl kunnat sluta annorlunda om vi haft en frisk och bred bänk. Nu var det många som saknades och vi tappade orken och fokuseringen i andra halvlek. Resultatet var kanske lite missvisande eftersom dom gjorde två mål när vi lyfte allt vi hade framåt för att få till en reducering.

LK: Säsongens höjdpunkt var ändå derbyt. Inte resultatmässigt, men det stöd vi fick av supportrarna är sånt man bär med sig. Tyvärr lyckades Erasure få in tre bollar innan vi ens vaknat till. Efter reduceringen var det helt jämnt och hade vi fått in en boll till är jag säker på att vi åtminstone fått oavgjort. Återigen – en stor eloge till klacken för deras kämparinsats genom hela matchen. Vid sidan av plan var det inget snack om vilka som var bäst.

GM: Vi misslyckades få fatt deras djupledslöpningar i kombination med kantspelet den första kvarten. Dom överlastade en kant åt gången och vi var inte tillräckligt flexibla i våra omställningar. Det var ett taktiskt misstag jag delvis får ta på mig. Sedan är det ett bra lag som kanske förfogar över seriens jämnaste och bredaste trupp. Synd bara att vi inte var med från början i den matchen, men det är också en återkommande tendens vi måste få bukt med.

När vi matchen efter mötte BK Bolltrollers var vi defensivt mer vakna, men kunde inte riktigt få igång passningsspelet till en början. När vi väl kom igång borde vi ha avgjort, men de har en duktig målvakt som räddade dom där. Sen gör de mål i slutet på en omställningsmiss. Spelarna vet vad jag tyckte om den insatsen.

Kaptenen håller första stolpen, domaren den andra

LK: Det var oerhört tungt att förlora matchen mot BK Bolltrollers. Jag tyckte att vi kontrollerade dom bra. Tyvärr är det några av våra spelare som slutar springa utan att domaren har blåst och det straffar sig direkt. Det var klumpigt och odisciplinerat. Man ska alltid spela tills domaren blåser. Fram till dess gör vi en bra kämparinsats men det märks att det saknas lite självförtroende och flyt i truppen.

GM: Sista matchen mot Åsgarn var på sätt och vis en mardrömsmatch för oss. Vi var verkligen tvungna att vinna och Åsgarn var rejält nederlagstippade och hade allt att vinna. Nu fick dom istället ordning på spelet och hade en målvakt som med både tur och skicklighet lyckades stoppa det mesta.

Jag tycker ändå att vi måste bli bättre på att hålla upp humöret och inställningen även om domslut och spelet går emot. Jag ogillar tendenserna till smågnällighet på plan och ser det som ett tillräckligt skäl att byta ut spelare. Kan man inte kontrollera sitt temperament har man inget på plan att göra. Men spelmässigt borde vi verkligen vunnit den matchen. Vi hade chanserna, kämpartakterna, men saknade det sista.

LK:
 Det var en svårspelad match. Dom hade ett par riktigt duktiga mittfältsspelare som var jobbiga att möta. Mitt eget spel blev lidande av att domaren inte tolererade fysiskt spel över huvud taget. Det var inte bara jag som stundtals visade villrådighet i närkamperna pga detta. Dessutom renderar det en tveksam utvisning. Hade vi klarat oss från utvisningar hade vi nog vunnit och vi måste inse att vi inte har råd med sånt. Så gör de ett drömmål som de inte lär göra om.

Hur länge ska supportrarna behöva vänta på vågen?

Hoyzer har ju också hunnit med att ta hem stora silvret i Orminge Cup. Hur såg spelet ut de matcherna?

GM: Vi bestämde oss för att spela turnering istället för att träna, mest som en kul grej. Men väl på plats ville spelarna visa vad skåpet skulle stå. Reglerna var dock lite otydliga och det var inte alltid det gynnade det spel Hoyzer Boyz vill ha. Men vi gjorde en rad riktigt bra insatser och visade på kyla under straffdramat i semin. I finalen var vi inte riktigt vakna, tydligt tagna efter straffläggningen och kanske t o m lite mätta.

Lite oroande var nivån på språket i cuppen. Vissa av killarna fick höra svordomar och provokationer som de aldrig fått riktade mot sig tidigare. Det kan både vara bra och dåligt. Bra för att vi blir härdade, dåligt om vi börjar ta efter det eller låter oss provoceras av skitsnacket. Sett till omständigheterna var det ändå ok, även om det oroväckande nog verkar som att en del av de unga i laget, de under trettio som fortfarande är påverkbara, tagit åt sig lite väl mycket av den attityden vi möttes av. Det är inte särskilt hoyzerskt och är ett otyg som ska väck! Annars kommer vi fortsätta dra på oss onödiga utvisningar i serien. Men turneringen var en kul upplevelse och vi kommer säkert försöka vara med nästa år.

LK: Som helhet var det en väldigt lyckad turnering. Orminge firade 40-årsjubileum som förort och turneringen var en del av den storslagna Ormingekarnevalen. Från början undrade många vad vi var för jeppar från söderort, buade och hade sig. Men som överallt där Hoyzer drar fram vann vi successivt allas hjärtan, fick en egen lokal klack och hade svårt att värma upp i fred pga alla fans som skulle in och prata med en.

Lite synd att vi inte fick tid att ladda om till finalen. Hade vi varit mer alerta där hade det kunnat bli en bra match. Men som chefen sa – det var stundtals hårda ord på plan, men de flesta var schyssta typer efteråt även om dom betedde sig ovärdigt under match. Inga hårda känslor där och jag ser fram emot att spela turneringen nästa år också. Men fram tills dess är det serien som gäller och jag vill lova att vi kommer att vara vältränade och förberedda lagom till avspark i augusti.

Seriestart då Hoyzer Boyz möter FC Åsgarn 2.0 den 13/8 kl 20.15 på Hoyzer Arena i Långbro