BOMBEN: Erasure-Emil i Hoyzertröjan

Det har ryktats om förhandlingar men Hoyzers General Manager har vägrat kommentera. Men ska man tro bilderna som kommit redaktionen tillhanda så är det spikat: Erasures lagkapten Emil Bertz är klar för ärkerivalen Hoyzer Boyz. Årets scoop tycks vara ett faktum. 

Läs den tidigare artikeln här.

Efter Hoyzer Boyz resultatmässigt skrala våravslutning har det börjat tisslat och tasslats om diverse värvningsplaner, bytesaffärer och utrensningar i truppen. General Managern har medgett att man kommer testa spelare under sommaren och har ögonen på talanger i andra klubbar.

Vi har även kunnat avslöja att det enligt obekräftade rykten inletts långt gående förhandlingar med en toppspelare i Erasure BK. De foton som nu kommit offentligheten tillhanda tycks räta ut alla frågeteckan – ryktenas man är ingen mindre än Emil Bertz, tidigare lagkapten i Erasure BK.

På bilderna ses Emil Bertz posera med Hoyzers matchtröja. Dessutom skakar han på ett foto hand med Hoyzers lagkapten, något som kan tolkas som en gest om vart det bär hän. Upphovsmannen till bilderna vill vara anonym och uppger heller inte exakt när dessa är tagna.

Hoyzers General Manager har klargjort klubbens policy att inte kommentera förhandlingar i vardande. Då vi ringer upp honom kopplas vi till pressekreteraren:

– Tyvärr kan vi inte ge några detaljer om enskilda spelaraffärer. Inte heller vill jag kommentera bilderna eftersom jag inte sett dom.

Men nu har du ju sett dom. Tyder inte det på att affären är i hamn?

– Jag kan som sagt inte uttala mig om detta utan General Managerns tillstånd och han är för närvarande inte anträffbar.

Det sägs att Bertz presenterats ett kontraktsförslag och att det bara återstår detaljer innan han är spelklar.

– Till att börja med är ett kontraktsförslag bara ett led i förhandlingsprocessen och så länge förhandlingar pågår har vi som policy att inte kommentera dessa.

När förväntas ni komma med ett besked? Fansen vill veta. Allmänheten har rätt att få ett svar.

– Vi har för vana att utlysa presskonferenser eller åtminstone pressutskick då värvningar är klara. Fram till dess får du nöja dig med detta. En storklubb som Hoyzer Boyz omgärdas alltid av rykten och vi har förståelse för att fansen blir nyfikna. Men vi måste också ta hänsyn till spelarnas integritet.

Vi jobbar på att få kommentarer från de inblandade och kommer naturligtvis att följa upp denna affär som kan komma att bli den mest omtvistade i Korpens historia.