Hoyzergate: kommentarer till Erasureaffären

Bilderna på Erasures lagkapten Emil i Hoyzertröjan slog ner som en bomb då de publicerades vid middagstid. Redaktionen blev med ens nedringd av både upprymda och oroliga fans. Vi fortsätter jakten på en klargörande kommentar i denna affär som redan går under namnet Hoyzergate.

General Managern gör sig oanträffbar, pressekreteraren tiger som muren, men vi söker outtröttligt svar på frågan som gäckar såväl Hoyzer- som Erasurefans just nu: är Emil Bertz på väg till Hoyzer Boyz?

Vi söker upp Hoyzers materialare Bubblan på den lokala syltan Corso för en kommentar. Bubblan är förmodligen den person som utöver General Managern har bäst insyn i spelet bakom kulisserna, men nu är han förtegen.

– Alltså, mitt jobb är att sköta grabbarnas prylar, hålla koll på träningsanläggningen och bära konerna. Vill ni snacka om truppen får ni ta det med styrelsen eller pressekreteraren.

En ölhink senare tar dock Bubblan bladet från munnen.

– Jo, alltså. Jag förstod att något stort var på gång när chefen ringde upp och ville att jag skulle beställa ett gäng nya matchställ. Han var väldigt specifik med numrering och så vilket bara brukar vara fallet då vi värvar. Om det är Emil vet jag inte. Visst, det är en schysst spillevink som brukar hänga kring anläggningen och träna en del i laget. Men det är andra Erasurespelare som brukar komma hit och försöka glänsa också.

Bubblans mobiltelefon ringer plötsligt och efter ett kort samtal vänder han sig till oss:

– Alltså, jag har just fått order från högsta ort att inte snacka med media. Ni får ursäkta, jag har en dejt med Jack Vegas-maskinerna.

Så fort nyheten spreds dränktes vi av kommentarer och samtal från fans. Vissa var odelat positiva, som exempelvis signatur Brolins Barnota, tillika en av ledarna i Hertha Hoyzer Supporter Club, som på Hoyzerforumet välkomnar affären med orden: ”Välkommen Emil! Hoyzer behöver motiverade spelare med internationellt steg och s.k. split vision. Gör oss stolta!”

En glad dam som vill förbli anonym ringde upp redaktionens jourtelefon: ”En i sanningen glädjande nyhet! Jag har alltid haft ett gott öga till denne stilige unge man och hans fotbollskonster. Nu är han ännu stiligare i Hoyzer Boys vackra matchtröja.” 

Andra har visat en mer avvaktande inställning: ”OM affären nu blir av, och jag säger OM! Då är det bäst att Bertz visar sig värdig Hoyzertröjan. Inga Erasurefasoner, tack!”säger signaturen Kommando Hoyzer.

Den sista kategorin företräds av de tveksamma eller rentav negativa. Vissa menar att Emil Bertz redan gjort sitt på fotbollsplan, att han är skadebenägen eller bara ute efter pengar, sprit och groupies. En ilsken Erasurefan hörde också av sig, men pga alla fula och sexistiska ord och påhopp varken kan eller vill vi publicera innehållet.

En belackare menar rentav att allt är en bluff och att bilderna i själva verket är ett fotomontage iscensatt av någon som vill dupera betraktaren med avsikt att skada sammanhållningen i Erasure BK. Vi kan dock garantera att vi på redaktionen gjorde en noggrann analys av fotografierna för att vidimera deras äkthet innan publicering.

Naturligtvis följer vi upp med fler kommentarer och söker i nuet de inblandade för klargörande svar om vad som är sant och vad som är mindre sant.

Tidigare läsning:
Hoyzer värvar från ärkerivalen?