Hoyzergate: Erasure-Emil kommenterar ryktena

Hoyzergateskandalen går in på sin andra vecka och frågetecknen är många. Efter träget arbete har vi lyckats få en exklusiv intervju med affärens huvudperson Emil Bertz som vill tona ner ryktena om en snar övergång, men samtidigt erkänner att förhandlingar förekommer.

När bomben briserade i förra veckan gjordes det med ett par komprometterande bilder som grund gällande att det är klappat och klart att Erasures lagkapten Emil Bertz lämnar klubben med omedelbar verkan för ärklerivalen Hoyzer. Varken Erasure BKs eller Hoyzer Boyz ledning har velat kommentera affären och frågetecknen har blivit allt fler i takt med att tystnaden fortskridit. Men nu tar Emil själv bladet från munnen och väljer att tala ut om sin komplexa situation.

Hur går förhandlingarna med Hoyzer Boyz?

Förhandlingarna ligger just nu på is. Vid senaste mötet i en park på söder lade Hoyzers General Manager upp ett kontraktsförslag i gräset. När jag skummat igenom kontraktet försökte jag stryka några oacceptabla rader. Detta resulterade i väldigt upprörda känslor: General Managern slet kontraktet ur händerna på mig, knölade ihop det till en liten boll och vände mig sedan ryggen. Det enda jag sedan kunde se av honom var hans ryggtavla, kanten av ett par svarta solglasögon, och en avslagen Hoyzerbierburk som åkte upp och ner mot hans giriga läppar.

Vilka detaljer återstår innan du överväger att skriva under ett nytt kontraktsförslag?

Detaljer och detaljer. Det handlar snarare om några fundamentala- och moraletiska värderingar som i kontraktförslaget kändes förnuftsvidriga.

Det har figurerat rykten om att Erasure kommit med ett motbud genom att erbjuda dig ett ansvarsuppdrag i klubben, då lagpappan Thomas tycks lämna Erasure till hösten. Stämmer detta och har det fått dig på andra tankar?

Som läget är nu så kommer jag och en till person dela ansvaret i höst. Till vårsäsongen vet jag inte vad som händer… Jag lever i nuet, du vet: Carpe Diem och sånt. Jag läser faktiskt väldigt mycket böcker om att fånga dagen. Det ger en ett helt annat perspektiv på tillvaron. Till exempel ska jag, två tibetanska munkar och en backpacker från Holland extremehajka i djungeln. Du vet – jag är mycket inne på karma och sånt skit just nu. Det handlar om att hitta sig själv. Ena dagen kanske jag surfar på Bali, andra dagen kanske jag surfar på vågorna i själen. Det handlar om tripparna och att fånga dagen, därför vet jag inte vad jag gör i morgon. Jag menar, jag kanske är död i morgon, eller som jag brukar säga: live fast.

Hur skiljer sig Hoyzer Boyz och Erasure åt som klubbar? Vad är det som lockar med Hoyzer och vad är bra med Erasure?

Hoyzer har organisationen, klubbkänslan, kamratgården, fansen, administrationen och pengarna. Erasure spelar mer fotboll.

Du har setts spela mycket med Hoyzer Boyz på sistone – hur tar dina gamla kamrater i Erasure detta?

Man har ju fått några bitska kommentarer, men jag tror att de flesta bara tycker att det är kul.

Onda tungor gör gällande att du är skadebenägen samt bara ute efter att girigt mjölka ut så mycket som möjligt ur en storklubb som Hoyzer såhär på karriärens höst. Vad har du för kommentarer till detta?

Min personliga doktor har sagt åt mig att greppa alla sista halmstrån som går att greppa.

Återstår att se vad Hoyzers respons på detta blir. Har Bertz bränt sina skepp i Hoyzer, kanske rentav skadat sin position i moderklubben Erasure och hur påverkar detta utspel de fortsatta förhandlingarna? Vi har förgäves sökt Hoyzers ledning för en kommentar, men fortsätter givetvis att följa denna uppslitande affär mellan två av Korpens bittraste rivaler.