Spelarskandal skakar Hoyzer Boyz

En skakande vittnesskildring gör gällande att en av Hoyzer Boyz spelare inte lever upp till klubbens krav beträffande ett gott leverne i sus och dus. Supportrarna kräver därför löften om bot och bättring. 

Kommando Hoyzer kontaktades av en hoyzersk kategori A-supporter för några dagar sedan. Vad denna person hade att berätta om en av nyckelspelarna i Hoyzer Boyz skakade om oss så till den milda grad att det är först nu vi inom paraplyorganisationen Hoyzers vänner (Hertha Hoyzer SC, Kommando Hoyzer, GAMängerna och Gamisklubben) och efter att ha lagt upp en strategi känner oss mogna att offentliggöra händelsen.

Supportern ifråga hade besökt diverse maltutskänkningsställen på Södermalm, företrädelsevis i trakterna kring Skanstull. Glad i hågen rör han sig Ringvägen fram då han uppmärksammar en tongivande Hoyzerspelare i färd att inhandla en kokt med bröd. Supportern går fram för att säga hej och inleder ett samtal med spelaren.

Snart står det dock klart att spelaren i fråga är spik nykter och alltså inte intagit en enda maltdryck under kvällen. Supportern påpekar det olämpliga i detta beteende och citerar Dieteistens råd om ett jämnt och rikligt maltintag för maximal prestation. Spelaren står dock fast vid det riktiga i sitt beslut och skyller på det diffusa ”jobbet”. Som om hedersuppdraget att representera Hoyzer Boyz på gruset inte är att jämställa, ja rentav hålla högre än något löneslaveri!

Supportern blir förståeligt nog mer och mer upprörd och tänder därför en cigarett samt erbjuder spelaren en ur sitt eget paket. Återigen spottar spelaren på oss supportrar då han vägrar ta emot och njuta den rogivande tobaken. Denna gång är det en uppenbart ihopdiktad ”stenlunga” det skylls på.

Vid det här laget har supportern fått nog och vinkar in en taxi, tvingar handgripligen in spelaren i den samma och ber chauffören skyndsamt köra till Hoyzers stamhak Corso på Hornsgatan. Vid första rödljus lyckas dock spelaren fegt och ohoyzerskt fly ut ur taxin.

Hoyzers vänner finner spelarens beteende oacceptabelt. Rör man sig som hoyzerspelare i de krogtäta kvarteren på Södermalm, kvällstid, och dessutom under sommarhalvåret, ja då kan vi som supportrar kräva att spelaren åtminstone är lätt påstruken.

Det här är sista chansen. Upprepas detta beteende kommer vi agera. Kraftfullt. Meddelas endast på detta sätt.