Spelarskandalen i Hoyzer: ”Jag skäms nåt fruktansvärt”

Spelarskandalen i Hoyzer Boyz är inne på sin tredje vecka. Först nu när Kaptenens stöduttalande och förmaning till den utpekade spelaren tycks ha lugnat fansen får vi ett uttalande från dramats huvudperson. 

”Rör man sig som hoyzerspelare i de krogtäta kvarteren på Södermalm, kvällstid, och dessutom under sommarhalvåret, ja då kan vi som supportrar kräva att spelaren åtminstone är lätt påstruken.” Citatet är taget från supportrarnas öppna brev där de fördömer hoyzerspelaren för dennes ohoyzerska livsstil.

Känslorna var uppretade och inofficiella källor gör gällande att Hoyzers mest militanta supporters först krävt att ledningen skulle sparka spelaren med omedelbar verkan. Samma natt skall en full ölback ha ställts utanför ingången till dennes bostad, något som ska ha föranlett lagkaptenens påföljande uttalande. Detta tycks ha gjutit olja på vågorna och nu vågar spelaren tala ut. Dock vill han fortsätta vara anonym, då han ogärna vill att släkt och vänner ska drabbas av den uppskakande affären.

I ett brev som ledningen släppt till media förklarar hoyzerspelaren sig och lovar bättring:

”Till att börja med vill jag be alla som är engagerade i Hoyzer Boyz om ursäkt, spelare såväl som supporters och andra funktionärer. Jag inser att mitt beteende har stukat klubben, men liksom efter en idrottsskada hoppas jag att det ska gå att återhämta sig, att skadan ska läka och att det snart ska vara som vanligt igen.

Jag vill också redogöra för bakgrunden till den omtalade natten. Jag hade varit nere på den lokala nattöppna videobutiken och hyrt ett par filmer av tveksam karaktär och var ivrig att komma hem för att se dessa. På vägen köper jag en kokt korv med senap, ketchup och rostad lök. Då blir jag tilltalad av en person som först ter sig vagt bekant, men som jag sedan inser brukar stå och sjunga i publikhavet på våra matcher.

Med tanke på filmerna tyckte jag att situationen var något penibel, men tyckte samtidigt att det är trevligt att våra supporters ser oss som människor. Vi talades vid ett tag och med tiden märkte jag hans misstänksamhet och försökte snabbt och fint avsluta konversationen för att fortsätta min promenad hemåt.

Då han började fråga om jag inte varit ute blev jag stressad. Jag har försökt hemlighålla min vita månad för alla utom mina två närmaste vänner. Jag hittade på ett par halvlögner och försökte dra mig undan. Förståeligt nog nöjde sig inte supportern med detta och insisterade på att jag skulle ta ett par kalla malt på klasshaket Corso.

Väl inskuffad i taxin kände jag hur paniken kom pumpande genom mitt nervsystem. Filmerna brände som glödgat kol i den svarta plastpåsen och jag visste att det snart skulle vara klippt. Så såg jag min chans att fly och lade benen på ryggen trots hoyzersupporterns högljudda uppmaningar bakom mig. Det var ett lågvattenmärke i mitt liv, ett stigma jag ältar varje natt innan John Blund kommer till mig och skvätter sand i mina ögon.

Idag ångrar jag förstås allting. Jag skäms nåt fruktansvärt och ångrar min svaghet att låta mig påverkas av en obskyr tidningsartikel med bifogat test som gjorde gällande att jag skulle behöva ta en vit månad. Vår lagledning har varit väldigt tydlig med att vi ska lyssna på Dietstens råd istället för opålitliga klåpare i kvällspressen. Jag önskar att jag lyssnat på dom istället. Ändå kunde jag inte låta bli. Efter ett tag blev nykterheten som ett gift och jag fick aversioner av blotta tanken på maltdryck och cigaretter.

Jag ångrar att jag försökt smita från lagets sammankomster där det regelbundet förtärs maltdryck av olika slag och är samtidigt rörd över den förståelse och det stöd jag fått från mina lagkamrater. Jag avbryter min vita månad med omedelbar verkan. Lagledningen har även beviljat mig träningsledigt en vecka på villkoret att jag beger mig ut på 3xÅlandskryssning tur och retur. Det borde göra susen. Jag hoppas innerligen att Hoyzer Boyz kan förlåta mig för det inträffade och att jag dragit skam över laget, Gamen och sårat våra supportrar med mitt oacceptabla beteende.”


Tidigare artiklar om spelarskandalen:

Spelarskandal skakar Hoyzer Boyz
Kaptenens uttalande: ”Han mår jäkligt dåligt just nu”