Inför omstarten: Carlis Fridlund

Vi fortsätter artikelserien om Hoyzer Boyz inför seriens nypremiär. Vi tar ett snack med Kaptenen och lagets nummer sju Carlis Fridlund, för att se hur läget är i Gamens Gäng efter sommarferien.


Vad tycker du om prestationerna hittills den här säsongen, både vad gäller din egen insats och lagets?

Väldigt ojämnt. Vi har generellt underpresterat på match, men det är knappast tändningen det har varit något fel på. Känner inte riktigt att jag fått ut max ur mitt spel, delvis pga en efterhängsen skada, men det är annat som heller inte riktigt stämt.

Vad har du för målsättning inför fortsättningen av 2007?
Bli bättre på allt och kämpa ännu mer. Vore skönt att få spela någon match helt oskadad. Men det är väl åldern som gör sig påmind…

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Kvantitet framför kvalitet. Inställning framför finlir. Skadebenägen, skaplig blick för spelet, okej passar, uselt vänsterskott som ändå slinker in ibland.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Tjänar mitt leverbröd som fotograf, samt en del ”data”. Spisar musik, dricker malt, umgås med vänner, samt ser nästintill ohälsosamma mängder film.

Vad är mest minnesvärt från säsong såhär långt?
Inledningen med fyra förlustfria matcher. Och publikstödet under vårderbyt mot Erasure som var fantastiskt.

Hur har du behållit formen under sommaruppehållet? 

Har hållit igång skapligt med kontinuerliga sommarträningar. Jag tror hela laget blivit bättre – framför allt på målgester. Har försökt vila bort min skada, men slog upp den då jag skulle dribbla en gul kon på träning…

Något som måste bli bättre fortsättningsvis?
Vi måste sluta göra enkla misstag i uppbyggnadsfasen, samt springa ännu mer över hela plan. Se till att få ut mer av lagets potential i matchsituationer. Och få bättre uppslutning på träningarna.

Hur slutar derbyt mot ärkerivalen Erasure?
Nästa gång klår vi dom – med publikens hjälp.

Namn: Carlis Fridlund
Nummer: Sju (7)
Position: Mittfält
Ålder: 33 år
Längd: 182 cm, kanske lite mer
Matchvikt: 78 kg
Säsonger i HB: Två, men det känns som jag alltid varit i klubben