Inför omstarten: Jonny Wiederholm

Hoyzer Boyz serie med intervjuer fortsätter, den här gången möter vi den ena halvan av den fruktaden skäggmuren, lagets försvarslinje. Möt ett av lagets stjärnskott, nyförvärvet Jonny Wiederholm i en exklusiv intervju inför nypremiären.

Vad tycker du om prestationerna hittills den här säsongen, både vad gäller din egen insats och lagets?
Det har varit ömsom vin, ömsom vatten (men alltid stora kvantiteter av lagets egen malt; Hoyzerbier). Laget började säsongen på ett formidabelt sätt med fyra raka matcher utan förlust. I retrospektiv, och med facit i hand, så var starten kanske lite för bra då laget redan under försäsongen hade byggt upp ett massivt självförtroende som sedermera, efter den lysande serieinledningen, övergick i ren och skär hybris.

Men liksom Ikaros flög Gamens Gäng alltför nära solen och vårsäsongen slutade, med svedda vingar och stukat självförtroende, i ett fritt fall i serietabellen. Min egen insats har varit mer stabil (habil). Bristen på kondition har medfört en del misstag i slutet av matcherna men på det stora hela har jag gjort mitt jobb.

Vad har du för målsättning inför fortsättningen av 2007?
Jag ska ta för mig lite mer och våga utmana, bli mer konstruktiv. Som back blir man lätt feg (speciellt när man inte kan ta hjälp av offside-regeln) och säkrar hemåt istället för att ta klivet upp i plan och delta i uppspelsfasen.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Passningssäker med ett hyfsat skott. Följsam bakåt och svårpasserad. Måste våga lite mer och jobba på konditionen och snabbheten. Som fotbollsspelare är jag lite som en planens motsvarighet till en Planka med bearnysås + stor stark. Man vet vad man får, varken mer eller mindre.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären? 
Jobbar som IT-hetär. Det stora fritidsintresset är annars film och jag har en fäbless för lågbudgetskräck (helst från 80-talets glansdagar). Är också känd att i tid och otid inmundiga större mängder malt, helst i glada vänners lag (dock inte nödvändigtvis).

Vad är mest minnesvärt från säsong såhär långt?

Det finns en hel del godbitar men mina topp tre är följande:
3. Det homoerotiska inslaget i matchen mot Diplom IS där Diplom-spelarens hand ständigt sökte motståndarkön (i synnerhet Hasses), vilket i och för sig är rätt passande då Pride-festivalen har sporttema i år.
2. Straffsegern i semifinalen i Ormingecupen då vi låg under med 1 – 3 i bäst av 5 och lyckades vända. Får fortfarande ståpäls när jag tänker på den. Bjørnars och Jons (lagets mest timida spelare) vansinnesutbrott i samma match.
1. Det mest minnesvärda är givetvis klackens underbara insats i derbyt mot Erasure. Hoyzer Boyz har utan tvekan korpens mest fantastiska/fanatiska klack och Hertha Hoyzer Supporter Club kan inte få nog med kred.

Hur har du behållit formen under sommaruppehållet?
Hade inte speciellt mycket form att bibehålla men jag har tränat stenhårt hela sommaren med och utan boll, och har bland annat synts springandes upp och ner för Hammarbybacken.

Något som måste bli bättre fortsättningsvis?
Jag är övertygad om att gamens gäng, likt fågel Fenix, kommer att återuppstå ur gruset och åter sprida sina vingar över Söders höjder. För att detta ska bli möjligt måste vi dock börja våga vinna. Vi spelar väldigt övertygande på träning men när det stundar match är det något som knyter sig. Man blir rädd och tveksam och vågar inte riktigt lita på sina lagkamrater.

Som elitkorpenspelare i Hoyzer Boyz ska man ta matcherna på fullaste allvar då det är mycket prestige inblandat och man ska ha ett stort ansvar i sin roll på plan men samtidigt måste man gå ut på gruset och våga ha kul och ta för sig. Hoyzers akilleshäl sitter för närvarande i huvudet. Kan vi bara lösa den mentala biten finns det ingen gräns på hur högt vi kan nå.

Hur slutar derbyt mot ärkerivalen Erasure?
Önskemaskinen Zoltar svarar: Med en förkrossande seger i klackmatchen där Hertha Hoyzer Supporter Club kommer att piska stjärt. Matchen på plan, slutresultat: Erasure – Hoyzer Boyz 0 – 1 (0 – 1 Ola i 39:e minuten, utan ass.).


Namn: Jonny Wiederholm
Nummer: 87
Position: Högerback
Ålder: 33 år
Längd: 1,92 meter
Matchvikt: 90 kg (nyvaken och nybajsad)
Säsonger i HB: 1/2