General Managern: ”Vi är glödheta”

Nypremiären närmar sig och många har frågat sig hur Hoyzer Boyz har förvaltat sommaruppehållet. Kommer vi få se ett gäng yrvakna och illa samspelta semesteralkisar med ena stjärthalvan kvar i hängmattan, eller ett revanschhungrigt lag med god moral och fysik? Spelarnas svar är entydigt och nu får de medhåll från högsta ort: Gamens Gäng är på gång både på och vid sidan av plan.

För Hoyzer Boyz har mycket av sommaruppehållet handlat om värvningsrykten och spelarskandaler, men under de stormiga vågtopparna har verksamheten fortskridit som vanligt med träningar och vänskapsmatcher. Lagets General Manager avslöjar dessutom exklusivt för Grusplan att det i det tysta har förekommit än mer uppseendeväckande saker inom organisationen.

– Det har hänt mycket under tiden media har spekulerat om aggressiva värvningar från ärkerivalen Erasure och påstådda spelarskandaler. Och det mesta har varit av positiv art, men det säljer förstås inte lika mycket lösnummer. Vi har haft flera duktiga spelare hos oss på provspel, bl a en så långväga som från Nya Zeeland. Många har visat intresse att stanna i klubben, vilket naturligtvis är glädjande och sätter oss i en bra förhandlingssits. De närmaste dagarna kommer det att beslutas om hur truppen för resten av säsongen kommer att se ut. Och ja – kan bli fråga om stora ändringar

– Imorgon (lördag) kommer vi förutom sedvanlig träning ha en lag- och supporterträff på vår stamlokal. Då kommer vi förutom att dricka kall malt att ta upp en del nyheter för resten av säsongen. Bl a kommer vi att presentera det nya, kompletterade matchstället, vi kommer att presentera ett stort sponsorsavtal, och framför allt presentera våra nyförvärv.

Att skriverierna skulle ha inneburit att laget upplevt problem med att fokusera på resten av säsongen vill inte General Managern hålla med om.

– Vi har genomfört flera träningar i veckan under hela sommaren och där kunnat se vilka som har bäst förutsättning att platsa i Hoyzers startsjua. Fotbollsföreningen Hoyzer Boyz handlar om engagemang, uppoffring och passion för spelet, laget och Gamen. De nyförvärv vi tittat på är sådana vi vet kommer kunna tillföra oss något på alla plan. Med tanke på de framsteg vi nått under sommaren skulle jag säga att det finns en positiv känsla för framtiden i klubben. Vill man hårdra det skulle jag säga att vi är glödheta.

På måndag vänder serien då Hoyzer Boyz möter FC Åsgarn 2.0, ett lag som haft det svårt under säsongen men som senast knep en poäng av Gamens Gäng. General Managern ser det som en perfekt inledningsmatch.

– Det är möjligt att vi underskattade Åsgarn senast vi mötte dom. Samtidigt kom vi aldrig riktigt in i vårt spel. Nu är vi revanschsugna och vet att det krävs en helgjuten insats för att säkra tre pinnar. Jag kan säga att både jag och spelarna ser fram oerhört mycket mot matchen efter ett såhär långt uppehåll.

Inför måndagens match har General Managern tagit det kontroversiella beslutet att stänga av en spelare, närmare bestämt lagets viktiga mittfältsmotor Hasse Håkansson.

– Håkansson skulle enligt regelboken varit avstängd sedan förra matchen, efter ett tveksamt kort och ett solklart andra gult för snack. Men varken domaren eller kansliet har underrättat oss om detta, så vi väljer istället att på eget bevåg ställa över Håkansson den här matchen. Vi vill gärna se att domarna är mer observanta på sådana och liknande situationer. För oss är det en sportslig grundbult att rätt ska vara rätt. Det är också viktigt att vi från ledningshåll visar att vi inte accepterar onödiga utvisningar.

Om avstängningen kommer leda till att man disponerar om laget eller byter taktik vill General Managern inte uttala sig om

– Vi vet hur vi ska spela och en spelare har aldrig gjort ett lag. Jag har en tydlig idé om hur vi ska bete oss för att vinna matchen och jag hoppas kunna förmedla den till killarna på plan.