Inför Hoyzer – Bolltrollers

På måndag är det så dags för Hoyzer Boyz att inleda höstsäsongen på riktigt och detta mot tabelltvåan BK Bolltrollers. Den första matchen var jämn och avgjordes under dramatiska former till Hoyzers nackdel. Nu är det upplagt för revansch…

BK Bolltrollers inledde säsongsomstarten med att utklassa Sparta Hornstull med 8-2, medans Hoyzer Boyz tog en övertygande 5-0-viktoria mot Åsgarn 2.0 på walkover. Bolltrollers verkar tveklöst på hugget, medan Hoyzers dagsform är mer höljd i dunkel. ITAR-TASS kontaktade lagets General Manager för att förhöra sig om läget i laget inför returmötet.

Ni åkte på en snöplig förlust sist mot Bolltrollers. Är det dags för revansch imorgon (måndag)?
Jo, det var ju lite snopet. Domaren uppmärksammar inte att bollen passerar sidlinjen och vi stannar upp i laget istället för att fortsätta tills spelet är avblåst. Vi får skylla oss själva och jag hoppas spelarna har lärt sig av sitt misstag. Självklart hoppas vi på att få revanschera oss, men Bolltrollers är ett bra lag med en bra målvakt. Så det kommer att bli en tuff fight med mycket kamp över hela planen.

Ni vann ju förra matchen utan att behöva beträda Långbros grus – hur är det med dagsformen egentligen?
Vi har tränat som vanligt och lade in en extra träningsmatch istället för måndagsmötet. Vi presterade något av säsongens bästa spel då vi utklassade Avalache med 16-1 i fem mot fem. Tyvärr har vi drabbats av en rad bakslag på skadefronten som även involverar nyckelspelare. Det är oklart om de kan komma till spel imorgon. Samtidigt får vi tillbaks mittfältsmotorn Hasse Håkansson efter att klubbledningen av sportsliga skäl valt att stänga av honom föregående match. Oavsett skador hoppas jag kunna ställa en bred trupp på plan.

Är det inte risk för ringrost i spelet såhär efter sommaruppehållet och allt?
Det tror jag inte. Vi har nyttjat uppehållet på bästa sätt, tränat kontinuerligt, sysslat med mycket teambuilding och även förstärkt truppen. Vi har bättre självförtroende än vi hade då vi gick in i uppehållet och jag tror att det kommer att märkas i matchsituation och väga upp den eventuella matchovanan.

Vad krävs för att ni ska ta tre poäng imorgon?
Mot ett så pass bra lag krävs hundra procent inställning, kamp i alla situationer, kyla i avsluten och en smula flyt. Det saknade vi i första mötet och då gick det som det gick. Kan vi få ut max ur spelarna individuellt och även i samspelet mellan dessa så ska vi få med oss alla pinnarna till Gamboet.

Tack och lycka till!