Matchrapport: Hoyzer Boyz vs BK Bolltrollers

Hoyzer Boyz hade revansch att utkräva på tabelltvåan BK Bolltrollers. Det blev en dramatisk och händelserik match på Långbros dammiga plan, full med kamp och tufft spel på gränsen till det tillåtna. En norrman med nya skor skulle komma att spela huvudrollen i en match med två ansikten.

Hoyzer startade med en offensiv uppställning med avsikten att ösa på för fullt från början. Effekten blev snarare den motsatta och mittfältet fick se sig överspelat gång på gång av ett svartklätt BK Bolltrollers som ofta fick fast bollen på offensiv planhalva. Följaktligen kom också deras ledningsmål helt rättvist, även om Hoyzer Boyz haft en boll på mållinjen i momentet dessförinnan.

De gultröjade verkade allmänt yrvakna, kanske tagna av stundens allvar och hade svårt att få igång spelet och samarbetet mellan lagdelarna. Men sakta kämpar man sig in i matchen och när lagets för kvällen glödheta norrman Bjørnar Berger med ett försök till inlägg lobbar bollen perfekt i mål är det utjämnat. BK Bolltrollers fortsätter att spela sin kraftfulla fotboll och lagets forward oroar gång på gång Hoyzerförsvaret med sin snabbhet. Innan halvtid hinner man ta vara på två möjligheter som uppstår ur egentligen ingenting och Gamens gäng får gå till halvtidsvila med ett 3-1-underläge.

Efter pausen får Hoyzer bättre linjer i spelet. Man håller bollen och använder kanterna på ett bättre sätt än i första. Samtidigt som spelkvaliteten i gult höjs börjar frustrationen märkas hos motståndarna vilket också renderar en dubbelutvisning på Micke Wiman och en Bolltrollersspelare för gruff. Plötsligt finns det enorma ytor för Hoyzerspelarna att ta sig fram på och återigen är det Bjørnar som rinner igenom och reducerar till 2-3.

Helt plötsligt radar gult upp chanser samtidigt som den hoyzerska backlinjen ser stabil ut. Tendensen förstärks när de utvisade spelarna kommer in och Bjørnar kommer fri efter en påpasslig djupledslöpning. Avslutet är bra, men Bolltrollers duktige målvakt gör en fenomenal räddning, dock inte bättre än att norrmannen kan nicka in sin egen retur och fullborda sitt hat-trick. 3-3 och matchen är helt öppen efter en heroisk upphämtning av Gamens gäng.

Bolltrollers ser alltmer ängsliga ut och har svårt att finna medel mot kvicka Ola Wiklander som gång på gång oroar med hög press och irrationella löpningar. Dessa ska också ge resultat i den 33:e minuten då en bra djupledspass från mittplan snappas upp av Ola, som från snål vinkel rullar in ledningsbollen. Bolltrollers som hela halvleken sett bleka ut och försökt hålla ledningen repar dock mod och sätter på nytt press på Hoyzers backlinje. Detta resulterar i en rad fasta situationer och det är just vid en hörna då de svarta fyller på med mycket folk bollen till sist letar sig in, snöpligt nog via ett Hoyzerben.

Med bara minuter kvar får så Hoyzer chansen att avgöra matchen till sin fördel efter att en Bolltroller använt armbågen i en bollduell och visas av planen. Men det blir inga fler mål, trots att Ola har ett par nickar som precis missar målramen. En trevlig, händelserik och kampfylld match slutar oavgjort efter att lagen ägt varsin halvlek. Hoyzer kan ta med sig att de skapade flest och bäst chanser, att man vänder ett underläge, samt att alla mål kommer till i spelsituationer.

Den andra halvleken gav prov på en gedigen laginsats där alla förtjänar beröm, även om det ska plussas lite extra för Jonas Jacobsson i målet som höll laget vid liv i första halvlek med en rad avgörande räddningar, för Micke Edgren som gjorde en stark debut i backlinjen, samt naturligtvis för matchens lirare Bjørnar Berger. En något matchotränad Hasse Håkansson vann också matchen mot sig själv genom att inte tappa humöret trots stundtals hård uppvaktning från Bolltrollersspelarna.

Oavgjort mot tabelltvåan är fullt godkänt även om, sett till matchens utveckling, ett gult segermål i slutminuterna hade varit ett fullt rättvist resultat. Nu är det omladdning inför nästa veckas klassiska derby mot ärkerivalen Erasure BK, en match där likt denna, Hoyzer Boyz har för avsikt att ta revansch.