Inför el Clásico: Hoyzers General Manager

På måndag är det dags för Svarta Gamens gäng Hoyzer Boyz att ta revansch på arvfienden Erasure BK. Spelarna laddar bakom stängda portar, men General Managern ger oss ett par minuter av sin dyrbara tid för svara på frågor inför derbyt.

Hur är läget i truppen inför måndagens derby?
I nuläget är det osäkert vilka vi kommer ha tillgängliga för spel. Micke Ek ska prova om hans skadade fot håller, Ola Wiklander vilar båda träningarna innan matchen efter en lårskada men hoppas komma till start på måndag och Jonny Wiederholm har en elakartad förkylning med feber som kan sätta käppar i hjulen för hans medverkan. Dessutom har vi trots allt ett par träningar kvar så det skulle förvåna mig om inte några till hamnar på skadelistan. Inför derbyn av den här digniteten är spelarna extra taggade att visa vad de går för, så det lär smälla rejält under tvåmålsspelet. Men det är som det ska vara och lyckligtvis förfogar vi över en bred trupp.

Erasure har tydligen idkat teambuilding och laddat på en grisfarm. Hur laddar Hoyzer?
Ja, det är nya vindar i Erasure sen newage:aren Emil tog över lagledarrollen. Grisfotboll har tidigare alltid varit vår specialitet, men vi kanske blir tvungna att omvärdera detta. Vi tränar som vanligt, koncentrerar oss på fotboll och har beordrat spelarna att vara sparsamma i sina kontakter med media, samt dricka mycket malt för att bygga upp kroppen inför måndagens urladdning.

Hoyzer Boyz är ju till skillnad från måndagens motståndare ett folkets lag, med många trogna supporters. Hur påverkar publikstödet spelarna?
Vi hoppas naturligtvis på storpublik och folkfest, som så ofta när Gamens gäng spelar. Det skulle förvåna mig mycket om Hertha Hoyzer SC inte har ett rejält tifo att slå Erasure på fingrarna med. Naturligtvis lyfter de oss flera nivåer och troligen kommer Erasures spelare att demoraliseras i samma grad som vi stärks.

Hur ska ni spela för att få grepp om målfarliga Erasure?
Den här gången är det ytterst viktigt att vi är vakna från början, att samspelet mellan försvar och mittfält fungerar och att vi är uppmärksamma på deras djupledslöpningar och försök att överlasta kanterna. Hög och hård press är också viktigt – dom har flera spelare med bra distansskott som inte får komma oattackerade rättvända med boll.

Erasure flaggar för ett nyförvärv i form av Fredrik Wellner, en spelare som sades vara på väg till Hoyzer under sommaren. Varför blev han nekad kontrakt?
Det där är helt och hållet Erasures laglednings konstruktion. Fredrik var mer eller mindre klar för Hoyzer, men eftersom kontakten sköttes genom Emil Bertz, undanhöll han vårt intresse när det väl kom till kontraktsskrivning. På så vis knöt dom honom mot bättre vetande till Erasure, vilket jag inte är säker på var vad Fredrik egentligen hade velat om alla korten legat på bordet.

Hur ser det ut med era nyförvärv? Kommer några av dom till start på måndag?
Micke Edgren är en ny stark back som gjorde en mycket fin debut senast och han ska vara spelklar om inget oförutsätt inträffar. Tony Eriksson har en bit kvar till att bli skadefri och komma i form för spel och Daniel Ek är jag i nuläget osäker på.

Vad tror du om matchbilden på måndag?
Jag tror att Erasure liksom i senaste mötet kommer att ösa på rejält från början och försöka avgöra under första kvarten. Vi slår ju lite ur underläge och kan vi bara rida ut den inledande stormen och komma in i vårt spel är jag säker på att det kommer bli en jämn och öppen tillställning med många chanser åt båda håll.

Så hur slutar matchen?
Det är hög tid för en Hoyzervinst och får vi ut max ur laget är jag säker på att det blir så, med supportrarnas hjälp.