Inför el Clásico: Dietisten

Derbytider igen. Det känns som om det var igår vi stod där; grusdammiga och stolta men samtidigt besvikna och upprörda. Men nu är det en ny match, med nya förutsättningar. Som Gam Fenix ska Hoyzer Boyz sikta mot skyn och den här gången ska ingen stå i dess väg. Tre pinnar bör och skall bärgas till gamboet.
Hur ska då Grusets Svarta Gam ladda upp inför drabbningen? Egentligen inte på något annat sätt än inför vilken match som helst. Det finns dock vissa beröringspunkter som är värda att poängteras extra noga. Jag tar dessa i punktform för maximal tydlighet.

1) Lagandan. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är med ett lag i balans. Ett lag som känner varandra. Ett lag som skrattar, gråter och badar bastu tillsammans. Och framför allt ett lag som äter och dricker tillsammans. Det är ju väl känt att riktig och sann vänskap växer fram runt grytorna och flaskorna.

2) Maltbalansen. Ett gediget överskott av B-vitamin är A och O i den 35:e minuten vid underläge med ett mål, mjölksyran sätter in och allt känns hopplöst. Jag råder laget att inmundiga minst fem liter maltdryck av valfri styrka och smak i uppladdning inför matchdagen. Under match, då nykterhet trots allt är att föredra, rekommenderar jag det alkoholfria alternativet Supermalt.

3) Blodsmaken. Och med blodsmak menar jag det stadium då kollapsen är nära, när det flimrar för ögonen och du känner dig totalt urlakad. Det smakar blod. Det är då du bör gå in i dig själv och visualisera segerbanketten, med varsamt bankad plankstek, räkcocktail, krämig duchesse, schnitzel och så vidare. Allt det där som kittlar dina smaklökar helt enkelt. Och med den inre bilden som en trygghet, en fast punkt och en visshet reser du dig och känner stoltheten. Den stolthet som följer med att representera Sveriges största och vackraste korpfotbollsklubb. Hoyzer Boyz.

Syntare kan inte spela boll.

Med Gamen mot seger!