Inför el Clásico: sjukstuga i Hoyzer

Måndag kl 18 är det dags för fotbollsvärldens mest prestigefyllda derby – hatmatchen mellan Erasure BK och Hoyzer Boyz. Nu hotas de hoyzerska segerchanserna av skador och sjukdom.

Hoyzers General Manager sade i förra veckan att det fanns oklarheter i truppen, samt att det förmodligen skulle uppstå skador den träningsintensiva veckan innan derbyt. Han skulle få rätt och så sent som på matchdagen har laget drabbats av nya tunga avbräck.

Dråpslaget för dagen är bortfallet av Hoyzers poängkung Ola Wiklander, samt mittfältsterriern Ogge Hallberg. Båda sjuka i elakartade förkylningar. Även backgiganten Jonny Wiederholm har varit sjuk, men rapporteras vara frisk nog för att spela. Hoppet står då till att Daniel Ek kan göra sin debut i matchsammanhang och axla Olas ansvar på topp.

På lördagsträningen fick Kaptenen kliva av med en stukad stortå efter ett motlägg och även om mycket ska till för att han inte ska spela en så viktig match är frågan hur mycket han kan få ut ur sin skadedrabbade kropp. Micke Ek stod över lördagsträningen, men provade sin skadade fot på torsdagen med blandade resultat. Förutsättningarna är snarlika där – Micke kommer förmodligen spela, dock halvskadad. Micke Wiman hade också problem på lördagsträningen, men förutsätts vara i spelbart skick.

I Erasure är det sedan tidigare klart att spelfördelaren Tobbe Östberg är borta, samt att lagpappan och målvakten Thomas Andersson lagom till derbyt lämnat klubben som Bosman.