Hoyzertriumf i el Clásico!

Det finns dagar då man vaknar med en varm känsla i kroppen men man vet inte riktigt varför. Sen minns man. Den här tisdagen är en sådan dag. Det var 18 månader sedan Hoyzer Boyz senast triumferade mot Erasure (träningsmatcher inkluderade). Ett och ett halvt år. Väntan har varit lång, men nu stäms sången upp från klassiska hoyzerfästen som Bandhagen, Jakobsberg, Hökarängen och Hornstull. Segern är ett faktum och vad kan stoppa Gamens Gäng nu? Ingenting.

Inramningen var som vanligt festlig så som anstår ett derby, med korvgrillning och hoyzerbier. Åskådarantalet uppgick till imponerande sjutton personer. Stödet från klacken var den här gången tyvärr tämligen undermåligt. Vi får skylla det på förkylning och underskott av fruktvin i kroppen. Vi ska bättra oss, det är ett löfte. Matchen börjar med Hoyzersk taktpinnehållning. En hel del fina kombinationer på mittfältet leder till både halv- och helchanser. Det verkar dessutom som om laget tränat hårt på snabba omställningar. Dessa satt nu som smäckar, tyvärr inte med några mål som resultat. I halvtid 0-0 med mersmak.

Andra halvlek fortsätter med hoyzerpress. Erasure är dock inte ofarliga och ställer till med en del oreda de få gånger de får till ett ordnat anfallsspel. Just när frustrationen börjar sprida sig i la curva får gamarna en inspark nästan i höjd med Erasures hörnflagga. Lagkapten Carlis slår in bollen mot första stolpen, där ett Erasurelår mycket snyggt lätt touchar in läderkulan i eget mål. Glädjen och lättnaden i la curva vet inga gränser och försäljningen av hoyzerbier skjuter i höjden.

2-0 till Hoyzer är en kopia på Hammarbys 1-0 mot BP härförliden, med Erasures målvakt i den olyckliga Asperrollen. Björnar får på ett helt OK skott från distans men Erasurekeepern står som fastfrusen på linjen och ser bollen smita in vid stolproten. Triumfen är ett faktum och trots viss press från syntarna på slutet står Gamens Gäng som obestridliga vinnare när domaren blåser för full tid.

Det ser onekligen ljust ut inför den fortsatta säsongen. Laget är obesegrat på hösten. Vi minns dock Hoyzers svaga avslut på våren. Men nu känns det ändå tryggare i laget och nyförvärven har verkligen visat att de är en tillgång till lagbygget. Här ska lagledning och värvningsansvarig ha en eloge. Bra jobbat!