Hoyzers nya stjärnback: Mikael Edgren

Efter en knackig avslutning på vårsäsongen bestämde sig Hoyzer Boyz mäktige General Manager att det var dags att öppna plånboken och förstärka laget. Tre matcher senare har laget tagit sju poäng och är obesegrade sedan omstarten. En bidragande faktor är att lagets defensiva spel blivit bättre. Möt den nye stjärnbacken Mikael Edgren, som redan efter två matcher visat att han är ett framtidsnamn för laget.

Derbyvinst i det klassiska mötet med Erasure i din andra match från start. Beskriv känslan!
Det var en helt fantastisk känsla och speciellt med det massiva stödet från våra fantastiska supportrar! Jag hade gåshud när vi tackade dom i la Curva efter matchen.

Var det inte nervöst att göra derbydebut med tanke på vilken prestigematch det rör sig om?
Självklart var det det, man visste ju att matchen betydde mycket mer än bara 3 poäng, men det känns alltid tryggt att spela med så rutinerade och skickliga spelare. Väl inne på plan, med vårt kontrollerade spel så släppte nerverna.

Du har tränat med Hoyzer under sommaren och nyss debuterat i tävlingssammanhang. Beskriv ditt intryck av klubben.
Mitt intryck är en mycket välskött förening – från styrelse till ledarstabb, spelare och supportrar. Det är en storklubb som är på väg att bli ännu större, och att få vara med på den resan är en ära. Det är inte många som får chansen att leva sin dröm som jag gör nu!

Beskriv dig själv som spelartyp.
Jag är en lång och gänglig back. Mina förmågor ligger inte i det tekniska utan att kunna läsa spelet, vara taktiskt smart och att spela med stort hjärta. Jag älskar en taktisk kamp! Om jag skulle välja en spelare att jämföra mig med skulle det nog bli med förre Liverpoolbacken Djimi Traoré, vi är väldigt lika i vår spelstil.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Dricker öl.

Hur tycker du att du presterat i den gula tröjan hittills?
Det tar sig. Jag har ju långt kvar innan jag är i fullt slag igen, man märker på teknik och framför allt kondition att man varit borta från planen ett tag. Men det har gått helt ok, jag tycker att jag hade bra sammanhållning i försvaret i derbymatchen.

Vad har du för individuell och lagmässig målsättning för säsongen?
Mitt personliga mål är att komma in i spelet igen, att hitta tillbaka till gammal form för att nästa säsong kunna ligga på topp. För laget måste det ju vara att vinna serien och gå upp.

Vad tror du om framtiden för Hoyzer Boyz?

Hoyzer Boyz är redan ett aktat namn i fotbollsvärlden och det kommer bara bli större. Om man får behålla nyckelpersonerna i klubben så ser jag inget som kan stoppa Hoyzer Boyz från att dominera de svenska och europeiska grusplanerna åren som kommer.


Namn: Mikael Edgren
Nummer: 12
Position: Back
Ålder: 24 år
Längd: 190 cm
Matchvikt: 82 kg