Inför Hoyzer vs HMG – Tungt avbräck

HMG har toppat serien större delen av säsongen och slog Hoyzer efter en stark andra halvlek i första mötet. Ikväll är det returmatch, men ett Gamens Gäng som visat växande form har i sista minuten drabbats av ett tungt avbräck.

Målvakten är halva laget, sägs det, och det är utan den halvan av truppen som Hoyzer Boyz kommer till start i kvällens viktiga match mot HMG. Keepern Jonas Jacobsson gjorde senast en fantastisk match i derbytriumfen mot Erasure, men kommer idag inte att stå mellan stolparna. Hoyzers General Manager är märkbart bekymrad över avbräcket:

– Jonas har liksom övriga laget spelat allt bättre och självklart vill man inte avvara en nyckelspelare i toppform. I synnerhet inte målvakten.

Han avvisar vidare bestämt att Hoyzer skulle försöka låna in en målvakt eller försöka sig på några desperata fulknep.

– Nej, vi spelar enligt klubbpolicyn alltid med registrerade spelare. Det blir att någon ordinarie ytterspelare får gå in och ta det ansvaret. Det har funkat tidigare med varierande resultat. Micke Ek har t ex stått tidigare och faktiskt aldrig släppt in en boll i tävlingssammanhang.

I övrigt menar General Managern att man inte kommer att ändra så mycket i laget, trots det starka motståndet.

– Nej, nu när vi börjat hitta vårt spel finns det ingen anledning att ändra för mycket i dispositionerna. Vi vet att HMG har ett ungt, kvickt och tekniskt lag. Vi får lita på vårt positionsspel, tyngd och erfarenhet. Dom får gärna dribbla och finta så länge det inte är vägvinnande dribblingar. Det handlar om att vara på rätt sida om bollen och inte släppa till några tunnlar eller andra förnedrande moment. Ungdomar har ingen respekt för äldre nu för tiden.