Hoyzer vs HMG: Ynglingarna gav gubbarna en lektion i mörkret

Rutin och pondusmage mot ungdomlig kvickhet och teknik, gult mot grönt, Hoyzer mot HMG. Det började och slutade precis som i det första mötet lagen emellan. Hoyzer Boyz tog ledningen vilket fick motståndarna att vakna, vända och vinna komfortabelt. Efter ett par billiga mål i inledningen av andra halvlek kunde HMG bevaka ledningen och kontra in ett par bollar till mot ett för dagen virrigt spelande Hoyzer.

Annars var det Hoyzer Boyz som tog kommandot i matchen med bra passningsspel, påpassliga löpningar, hög press och snabba spelvändningar. 1-0 kom också via Zetas fot, efter fint förarbete av Bjørnar. Men liksom i det första mötet tappade Hoyzer det mesta av spelet efter sitt ledningsmål. HMG sprang plötsligt mer, täckte upp ytor och stressade bollhållaren till misstag. Här blev skillnaden i tekniskt kunnande lagen emellan uppenbar.

Små individuella misstag hos de för kvällen ovanligt stirriga Hoyzerspelarna förvandlades till bjudningar då de kvicka HMG-spelarna drog upp på tempot. Men Hoyzer var inte ofarliga och fortsatte att skapa chanser. Efter att HMG retfullt enkelt vänt till 3-1 i egen favör når Bjørnars eleganta nickpass Kaptenens sträckta vrist och bollen sitter otagbart vid HMG-keeperns högra stolpe, en halvvolley som blir första halvlekens sista spark. Med 2-3 kändes det som att Gamens Gäng var på gång och fortfarande med i matchen.

Detta hopp slocknar tidigt i andra halvleken då HMG gör två snabba mål efter att Hoyzer inte förmått rensa bollen ur eget straffområde. Sedan hjälper det inte att Hasse gör matchens i särklass snyggaste mål då han dundrar upp bollen i krysset från distans. HMG replikerar omgående och punkterar matchen med ytterligare två snarlika mål. Micke Ek i målet hade en otacksam vikarieroll och fick vittja nätet sju gånger efter avslut som alla kommit från relativt nära håll och oreda i eget straffområde.

Hoyzers oförmåga att få undan bollen i eget straffområde straffade sig, liksom problemet att hålla bollen på mittfältet. Mittfältarna fick göra mycket hemjobb då HMG anföll med hela laget och hade sen väldigt långt att springa för att fylla på i anfallen i spelvändningarna. Passningsspelet, mottagningarna och avsluten blev alla lidande av HMGs furiösa press på bollhållaren, men med bättre effektivitet, bollbehandling och kyla hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Ingen spelare i gult lyckades komma upp i den toppnivå som krävs för att skaka ett topplag som HMG och allteftersom misstagen blev fler spreds osäkerheten som ett virus genom lagkroppen. Det blir kollektiv bakläxa för Gamens Gäng som kan så mycket bättre, vilket faktiskt stundtals gjorde sig påmint också under gårdagens debacle.

Vissa spelare (och domaren) led också mer än andra av den dåliga belysningen. En del komiska situationer uppstod vid felaktiga avståndsbedömningar och uppenbart galna domslut. Men matchen förlorades mot ett bättre spelande lag och vi låter oss hoppas att Hoyzer Boyz lärt sig något av läxan och kommer extra taggade till nästa måndags möte med Smekt Sune.