Upprörda känslor i Hoyzer Boyz

Nej, det handlar inte om höstsäsongens första förlust, utan om härvan som startade med att Diplom IS diskvalificerades och ströks från serien. Nu rasar Hoyzers lagledning, uppbackad av supportrarna, mot Korpenkansliets behandling av ärendet och valet av ersättare.

Diplom IS inledde spelet i södra Stockholms division 12 på ett bra vis, för att tappa alltmer i takt med att de fick svårt att ställa en hel sjua på plan. Sju omgångar har gått sedan de spelade sin sista match och lag som skulle ha mött dom har tilldömts WO-segrar helt i enlighet med Korpens regler.

Nu, med knappt fyra omgångar kvar har kansliet beviljat att division 2-laget Ta En Kaka Stefan ska få ta över den vakanta platsen efter att deras ordinarie serie spelats klart. Detta har fått Hoyzers fans och klubbledning att vända sig till kansliet med frågor om den sportsliga rimligheten i denna rockad. Hoyzers klubbledning med lagets General Manager i spetsen skickade under dagen följande skrivelse till kansliet:

”Förvisso bra att ni hittat en ersättare till Diplom IS. Det innebär en extra match för oss. Däremot tveksamt om valet av lag är särskilt rättvist för de lag som har matcher kvar att spela mot ”nykomlingarna” T.E.K.S. T.E.K.S (Ta En Kaka Stefan) spelar som ni kanske är medvetna om normalt i division 2 och hoppar ner tio divisioner när deras serie är färdigspelad.

Det känns lite sportsligt trist att bli matad som förmodad slagpåse åt dessa för att de ska höja självförtroendet efter en dålig säsong, när de flesta andra lag har fått en till två WO-vinster mot ett frånvarande Diplom IS.

Självklart vill vi spela så många matcher som möjligt, men att plocka in ett div 2 lag i div 12 med 3-4 omgångar kvar känns inte helt klockrent. Även om det kan vara en nyttig lektion för oss spelare så känner vi en skyldighet gentemot våra supporters att prestera bra resultat.

Det handlar inte om att vi nitiskt vill få de fördelar i tabellen som de flesta andra lagen redan åtnjutit, utan om meningsfullheten i att mixa så åtskilt fotbollskunnande. Spelarna vill självklart spela, men våra supportrar är inte särskilt glada.”

General Managern vill inte uttala sig vidare om ärendet innan de har fått svar från kansliet, men poängterar att hela föreningen inklusive supportrarna står bakom klubbens ifrågasättande av kansliets hantering av ärendet.

Signaturen Brolins barnota, tillika framträdande drivkraft i Hertha Hoyzer Supporter Club kommenterar härvan på Hoyzerforumet: ” En orättvisa är en orättvisa. Och jag hatar orättvisor. HHSC:s hållning i denna smutsiga affär är klar: överklaga!” Han signalerar också att HHSC i samarbete med de andra supporterfalangerna kommer att sätta press på Korpenkansliet för att inte bara få en förklaring till det orimliga beslutet utan att dessutom få till en ogiltigförklaran av division 2-lagets nerflyttning till tolvan.

Det sista ordet är inte sagt. Vi följer naturligtvis upp fortsättningen i ärendet.