Inför Hoyzer vs Ta En Kaka Stefan – två lag med anor

Vi rapporterade i förra veckan att Gamens Gäng hamnat på kollisionskurs med Korpenkansliet efter att de beviljat division tvåklubben T.E.K.S att ta över en vakant plats i division 12 södra Stockholm. Supportrar och lagledningen har klargjort sitt missnöje hos kansliet, men likväl möts lagen på måndag i vad som på pappret lite missvisande är ett bottenmöte.

Ta En Kaka Stefan är ett lag som genom lång och trogen tjänst skapat sig ett namn och en god placering inom korpbollssverige. Hoyzer Boyz har tagit de flesta på sängen med sitt (o)seriösa, optimistiska och kaxiga hyllande av grusfotbollsevangeliet med supporterkampanjer, hybrisstinna spritfester och matcher inför storpublik. Om spelarna, supportrarna och General Managern själva fick bestämma skulle de förmodligen utan omsvep kanonisera sig själva till fotbollshelgon och landets kultlag nummer ett.

Nu möts de två och det luktar prestigematch lång väg. Hoyzer har trots nedflyttningsplatser i samtliga divisioner de spelat i avancerat i seriesystemet. Ta En Kaka Stefan har i olika formationer existerat sedan 1985 och spelar till vardags i division två, men såg och tog tillfället till självförtroendehöjande träningsmatcher i division 12 efter att Diplom IS uteslutits.

På pappret borde det bara kunna sluta på ett sätt, men matcher avgörs som bekant på grus med inslag av sten, makadam och lervälling. Ta En Kaka Stefan lekte hem sin första match i Hoyzers division genom att slå FK Åsgarn med 9-2, medan Hoyzer trevar efter formen och har två förluster i ryggen.

Klart är att Hoyzer Boyz får klara sig utan ordinarie lagkapten Fridlund och snabbe yttern Micke Ek. Också lagets bäste poängplockare, strikern Ola Wiklander, är osäker på spel. Även andra småskador på Hoyzerspelare oroar. Hur drabbningen slutar kan bevittnas live på Långbro BP2.


Hoyzer Boyz vs Ta En Kaka Stefan
Måndag 24/9 kl 20:15 Långbro BP 2