Hoyzer släppte segern till Kakmonstrena

Trots stundtals speldominans och hög press lyckades Hoyzer inte vinna mot Ta En Kaka Stefan. Det blev en ny förlust med 3-7, siffror som lagets backgigant Jonny Wiederholm menar är extremt missvisande och inte alls speglar matchbilden.

På förhand verkade matchen ojämn mot ett division 2-lag som gästspelar i Hoyzer Boyz division 12. Och visst blev det förlust för Gamens Gäng tredje matchen i rad, nu med på pappret solklara 3-7. Jonny Wiederholm hade lovat bjuda Ta En Kaka Stefan på lårkakor, men det blev inte riktigt som han tänkt sig:

– Vi kom till spel utan ordinarie målvakt vilket var speciellt påtagligt vid de två första målen vi släpper till. I samband med det andra gick Wimans (målvakt nummer ett för kvällen) glasögon sönder och han fick byta med Ogge Hallberg, som gjorde matchdebut som målväktare. Annars tycker jag att vår spelplan med hög press fungerade lysande. Under matchens första 10 minuter hade ett mindre luftskepp kunnat landa ostört på vår defensiva planhalva.

T.E.K.S hade stora problem att ta sig över mittlinjen och blev stressade av Hoyzerspelarnas extremt höga press och aggressiva spel. Ola Wiklander och Hasse Håkansson högg på allt och det resulterade också i ett hoyzerskt ledningsmål.

– Vi tog över bollen högt upp i planen, slår in bollen mot mål, där Ola påpassligt och relativt fult forcerar in ledningsmålet. Vi håller pressen och fortsätter skapa chanser. Tyvärr bjuder vi istället mer eller mindre på två mål och tvingas till ett målvaktsbyte. Dessutom borde vi i den perioden haft en solklar straff då Ola blev brutalt nergjord.

Hoyzer Boyz håller sig dock även fortsatt till sin spelidé och för matchen. Kvitteringen kommer också följaktligen och det är en riktig delikatess. Vikarierande lagkapten Hasse ”Vristen” Håkansson får drömträff på halvvolley halvvägs in på T.E.K.S planhalva och lädret sitter som en smäck i krysset. Möjligen årets mål i division 12. Ändå är det T.E.K.S som går till pausvila med uddamålsövertag efter ett kontringsmål mitt i Hoyzerpressen.

– I pausen pratade vi om att vi var föga imponerade av kakmonstrenas loja inställning och att divisionsskillnaden inte märktes. Vi bestämde oss att fortsätta trumma på mot deras lättlästa 2-2-2-uppställning och hoppades få utdelning. Nu blev det precis tvärtom. Dom får två enkla mål där vi inte är vakna. Ola ger oss lite hopp efter en soloräd, men när dom därefter gör ytterligare ett mål på hörna efter att vi slarvat med markeringen blir det för mycket uppförsbacke.

Spiken i kistan kommer när en Hoyzerförsvarare onödigt tappar bollen som siste man och bjuder T.E.K.S på slutresultatet 3-7.

– Trots det ganska missvisande resultatet måste jag säga att det här är vår bästa match rent spelmässigt i år. Hade vi haft vår ordinarie keeper Jonas (Jacobsson) hade vi knappast förlorat. Vi dominerade fram till deras straffområde men sen gjorde de gamla synderna med okyla i avsluten sig påminda. Tyvärr straffar det sig mot ett lag som T.E.K.S som vet att ta vara på sina chanser och fasta situationer. Det var egentligen bara på fasta situationer man märkte att dom normalt spelar i en högre division. Självklart är jag grymt bitter över förlusten men samtidigt nöjd med lagets insats.