Hoyzer Boyz på jakt efter målvakt

Tre raka förluster och astronomiska 14 insläppta mål på två matcher då man har saknat målvakt. Hoyzer Boyz står utan halva laget, som man enligt fotbollsklichéerna brukar kalla lagets viktigaste spelare. Lagrådet har tagit upp problemet för lagledningen, som håller med. Nu söker Gamens Gäng med ljus och lykta efter en ny keeper.

När Hoyzers solklara förstaval i mål Jonas Jacobsson haft problem med skador och sjukdom har det omedelbart synts i målprotokollet. Ersättarna har trots hedersvärda insatser inte haft den spetskompetens som krävs av en målvakt. Bra spel och övertag har omvänts till osäkerhet i hela laget och förluster med stora siffror i de matcherna.

Efter förlusten mot T.E.K.S hade spelarna ett krismöte och konstaterade att målvaktsfrågan måste lösas å det snaraste. Man får inte vara så beroende av en enda spelare och sakna alternativ. Detta har nu hörsammats av lagets mäktige General Manager som redan sedan tidigare aviserat att frågan måste lösas till nästa säsong:

– Det står redan klart att Jonas Jacobsson inte förlänger sitt kontrakt över nästa säsong. Därför har vi redan en beredskap för att värva, men som läget är nu, med eventuell innefotboll i vinter måste vi kanske redan nu se till frågan. Det duger inte att ett klasslag som Hoyzer Boyz gör sig så beroende av en spelare som vi varit av Jonas. Hela lagbygget kollapsar och vi kan inte spela det spel vi vill. Tryggheten att ha en burväktare betyder så oerhört mycket i modern korpfotboll.

Redan inför säsongen var målvaktsplatsen den viktigaste posten att fylla i storsatsande Hoyzer:

– Vi vet ju att vi alltid kvalificerar oss till högre divisioner och generellt är motståndet där lite bättre. Avsaknaden av en fast målvakt blir därför mer påtaglig för varje säsong. I år har vi stött på patrull i samtliga matcher vi saknat målvakt, även de vi fört spelmässigt, och det håller naturligtvis inte i längden.

General Managern har klart för sig vilken sorts spelartyp han söker och kommer i dagarna att sätta lagets scouter att söka med ljus och lykta efter en sådan.

– Hoyzer Boyz vill ha som alltid ha en laglojal spelare med typiskt hoyzerska kvaliteter. Den sociala biten är som alltid viktig eftersom vi definierar oss som Hoyzerspelare sju dagar i veckan, inte bara två gånger tjugo minuter under match. Träningsvilja, en bra spelförståelse, förmåga att kommunicera med backarna och sköta uppspel såväl med utkast som på fötterna. Har man dessutom en rik ansiktsbehåring är det naturligtvis extra meriterande.

– Jag tror att Hoyzer under den gångna säsongen stärkt sitt varumärke och position som storklubb, samt att vi utstrålar den glädjen och stoltheten som finns inom laget i såväl med- som motgång. Så jag kan tänka mig att många är sugna på att ta ett steg i karriären och ansluta sig till Svarta Gamens lag. Vi är medvetna om att det är många kontrakt som löper ut de följande veckorna och så fort transfermarknaden öppnat kommer vår beredskap att vara god. Med en riktigt bra keeper kommer vi definitivt vara att räkna med!