Locket på inför Sparta Hornstull vs Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz har inkasserat tre raka nollpoängare och finner sig obehagligt inblandade i striden kring det nedre strecket. Ikväll är det dags att möta Sparta Hornstull som är ett av de lag som Gamens gäng har chansen att gå om, men då krävs seger ikväll.

Vi har sökt Hoyzerspelare i veckan för att få detaljer om uppladdningen och hur man ska göra för att vända den negativa trend laget har hamnat i. De i vanliga fall så pratglada och mediakåta spelarna och ledarna har dock kategoriskt nekat oss någon form av intervju eller inblick i veckans träningstillfällen. Kan man ana att något lurt är på gång?

När vi till sist får en snabb pratstund med Hoyzers General Manager medger han att man letar lösningar som man också tränat på i veckan, men vill inte ge några detaljer:

– Som läget är nu är det viktigt att laget, truppen får lugn och ro i uppladdningen inför säsongsavslutningen. Det är två omgångar kvar och vi kommer att slåss med näbbar och klor för att ta maxpott. Hur det ska ske håller jag däremot för mig själv.

I vårmatchen nedkämpades Sparta Hornstull med ett sent mål signerat Ola Wiklander. Ola har dock vilat i veckan efter en otäck smäll mot huvudet han ådrog sig förra matchen mot T.E.K.S och hans medverkan kan därför inte sägas vara hundraprocentigt säker. Klart är också att man får klara sig utan mittfältsmotorn Hasse Håkansson.

– Hasse är i USA och spelar fotboll. Det är olyckligt att vi är tvungna att släppa iväg spelare i slutomgångarna, men sån är korpbollsverkligheten. Tyvärr är det några andra namn som också är osäkra, men vi har fått tillbaks Tony Eriksson efter hans sejour till Thailand, så vi borde få ihop fullt lag till kvällens match.

I veckan läckte det ut uppgifter om att vissa spelare inte kommer förnya sina kontrakt. Sedan tidigare står det klart att målvakten Jonas Jacobsson lämnar Hoyzer. Lagets tekniske mittfältare Bjørnar Berger förväntas flytta tillbaks till Norge efter säsongen:

– Tyvärr är det en oroväckande trend i svensk fotboll, att vi inte kan behålla spelare då grannländerna lockar med mer pengar och skräddarsydda skatteregler för idrottare. Men Bjørnar spelar färdigt den här säsongen – sedan måste vi naturligtvis se över truppen.

Hasse Håkanssons USA-resa har fått många att höja på ögonbrynen och undra om han tänker göra en Beckham och lämna rampljuset i korpen för spel i någon amerikansk gärdsgårdsliga.

– Jag väljer att inte kommentera rykten. Just nu tar vi en match i taget och som jag ser det är kvällens match årets viktigaste. Nästa vecka är den matchen årets viktigaste. Vi måste göra en bra avslutning på säsongen. Vi kan Sparta ganska bra. Utöver matchen i våras har vi hunnit med två vänskapsmatcher mot dom. Vi vann en och dom vann en. Ikväll är det dags för oss att vinna igen!

Sparta Hornstull vs Hoyzer Boyz, 19.30 på Långbro BP 2