Ny genomklappning av Hoyzer Boyz

Trots en över lag jämn tillställning blev det återigen förlust för Hoyzer Boyz. Sparta Hornstull var klart bättre på att vaska fram och förvalta sina lägen och siffrorna skrevs slutligen till 5-1.

Det var inga glada miner i Gamens gäng efter den fjärde raka förlusten. Man höll uppe spelet väl, men en genomklappning i andra halvlek punkterade matchen efter att Sparta Hornstull tillåtits göra tre snabba tämligen billiga mål.

Annars började det som så många gånger förr. Hoyzer i traditionellt gult börjar med att ösa på för fullt framåt och tar också ledningen efter en tämligen dråplig situation. Kaptenen serverar en passning till Bjørnar Berger som vänder upp i straffområdet. Backen som försöker rensa bollen framför fötterna på honom får en rejäl snedträff som singlar i en båge över målvakten som inte lyckas tippa den över ribban. Ett ganska snyggt självmål.

Hoyzers poängkung Ola Wiklander tvingas utgå tidigt pga skada och utan honom kan man inte hota riktigt med en snabb och irrationell spelare på topp. Sparta vågar istället komma högt upp i banan med hela laget. Hoyzerpressen kommer av sig och de något kvickare Spartaspelarna tillåts komma rättvända på mittfältet gång på gång.

Hoyzer har dock ett par kanonchanser där först Micke Ek får ett friläge som målvakten räddar. Micke Wiman sätter bollen i ribban och i ett senare läge styr han Bjørnars pressade skott utanför. Motståndarna tillåts ändå både kvittera och ta ledningen innan det är dags för pausvila i en såhär långt helt öppen match. Efter paus ändrar Hoyzer lite i uppställningen, vilket till en början ser ut att få önskvärd verkan. Dessvärre sitter inte lägena och ofta fastnar skott och inlägg på Spartaben eller så undanvärjs farligheterna av de rödtröjades duktiga målvakt.

Den fåtaliga publiken får bevittna en tämligen tuff med schysst match. Såväl Sannum, Micke Edgren och Kaptenen bjuder Spartanerna på små luftfärder efter perfekta glidtacklingar, även om Micke bjuder på en riktigt ful kapning också. Men Spartaspelarna är som alltid gentlemän och gnäller sällan i onödan.

Så kommer den omtalade genomklappningen. Hoyzer försöker lyfta laget vilket naturligtvis ger ytor hemåt. Spartaspelarna utnyttjar kanterna väl och lyckas efter ett inspel hitta en medspelare som alltför enkelt kan peta in bollen bakom Jonas Jacobsson i Hoyzerburen. Därefter blir det virrigt och desperat i Gamens gäng, vilket resulterar i ytterligare två enkla mål efter positionsmissar i gult.

Taktiken att inte spela med en central mittfältare tycks inte fungera, även om det konstaterades efteråt att det kanske lika mycket handlade om att så pass många pga tränings-och matchfrånvaro inte bekantat sig med det nya spelsystemet. Positionsspelet lämnade mycket att önska och ett par av målen föregicks av allvarliga markeringsmissar på fasta situationer. Yttermittfältarna fick sällan några vettiga bollar att jobba med och avsluten togs ofta i fel situationer då bättre passningsalternativ fanns. Saknaden av tongivande spelare i Ola och Hasse Håkansson blev också väldigt påtagligt. Det finns mycket att slipa på inför det serieavslutningen mot MiljöBoVarna nästa måndag.