Skadeläget oroar i Hoyzer

Den sista seriematchen för säsongen närmar sig och för Hoyzer Boyz del blir det dramatik in i sista omgången. Laget är inblandat i striden kring det nedre strecket och behöver sannolikt en seger mot MiljöBoVarna för att vara helt säkra på att inte hamna på nedflyttningsplats.

Senaste matchens behållning bestod ur Gamperspektiv kanske inte så mycket av resultatet som de myckna, hårda, men schyssta glidtacklingar som några av spelarna bjöd på. Men uppoffringar av det slaget har sitt pris. Backresen Daniel Sannum beskriver sitt högerben som ”nästan helt skinflått. Bara en sån sak som att ha byxor på sig är numera en bragd, för att inte tala om att försöka sova… Men jag borde vara spelklar inför sista matchen…”

Mikael Edgren tillhörde också de som bjöd Spartaspelarna på några flygturer då han rensade undan bollen. Detta föranledde dock ett besök på akuten dagen efter. ”Jag har fått en infektion i benet efter glidtacklingarna i måndags – smalbenet svullnade på rejält igår och det räcker med en lätt smekning av vinden för att jag ska skrika som en liten flicka.” Mikael står nu under medicinering och ordinerad vila, men är liksom Sannum hoppfull om spel.

Ogge Hallberg har dragits med långvariga problem med ena benet, men har fått behandling och uppges vara på väg tillbaks, liksom Ola Wiklander som varit skadedrabbad ända sedan den bryska behandlingen han utsattes för i matchen mot T.E.K.S. När de värsta sviterna efter den lindriga hjärnskakningen gått över återstod en krånglande benhinna, samt ryggont som tvingade honom kliva av måndagens match mot Sparta Hornstull. Ett stort avbräck för Hoyzer Boyz som bygger mycket av sitt anfallsspel kring den kvicke poängkungen.

Senast uppskrivet i skadelistan är lagaptenen Carlis Fridlund som firade sin födelsedag med att ådraga sig ett elakartat ryggskott som äventyrar både förberedelserna inför matchen som matchen i sig. Lagets naprapat Jesper Nyberg har dock behandlat honom och menar att det ännu finns hopp om Carlis sköter uppsatt rehabprogram och belastar ryggen på rätt sätt de närmaste dagarna.

Hasse Håkanssons resa till USA tycks dock inte rendera något penning- stinnt kontrakt á la Beckham, vilket gör att han återansluter till truppen under söndagen. Risken finns dock att han är jet-laggad och inte i bästa form till matchen.

Det finns alltså anledning till oro inför sista omgången. Även om de flesta kommer ställa sig tillgängliga för spel är det alltid vanskligt att ha halvskadade spelare i truppen. Det visade inte minst matchen senast, då Hoyzer är väldigt känsliga för skador på nyckelspelare.

Tabellen gör gällande att Hoyzer ligger två poäng och ett par mål före nedflyttningsplacerade T.E.K.S, som dock kan spela utan press då de egentligen tillhör en högre division och i praktiken inte påverkas om dom hamnar på fel sida strecket. Oavgjort för Hoyzer kan räcka för att säkra kontraktet om T.E.K.S tappar poäng eller bara vinner med uddamålet. Annars är det bara vinst som kan rädda Hoyzer Boyz. Följ den rafflande matchen live på måndag.

MiljöBoVarna – Hoyzer Boyz, 20.15 Långbro BP 2